Peugeot : Snelheidsmeter valt soms terug naar 0 tijdans rijden

Het betreft een Peugeot 806 2.0i ST. Zo nu en dan valt de snelheidsmeter terug naar nul tijdens het rijden of geeft ca. 10-20kmh te weinig aan. Bij het opnieuw starten van de motir is het euvel weer voor een tijdlang opgelost. Auto is ca. 2 maanden geleden hiervoor naar de dealer geweest, de sensor is hierbij vervangen, dit leek de oplossing te zijn maar........... kortgeleden weer hetzelfde euvel. De dealer gaf mij de raad bovenop het instrumentarum een klap te geven, wanneer het zich weer voortdeed, het zou een breuk in de printplaat kunnen zijn. Dit verhielp het euvel echter niet. Waar zou het nog meer aan kunnen liggen? Kan ik zelf (als leek) evt. goede gebruikte meters kunnen inbouwen? (ook toerenteller vertoont mankementen). Alvast bedankt voor de reactie!

P806

Geplaatst door P806 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij is dit processor gestuurd en zal de processor wel stuk zijn. Ben bang dat je aan een nieuw instrumentenpaneel moet.

P806 (0), 17 jaar geleden

Instrumentenpaneel vervangen, euvel verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum