Peugeot 206: snokken auto en stilvallen soms

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI-90PK

foutcode : P0380 - gloeibougies A
foutcode : P0340 - nokkenassensor A B1
Sensor vervangen doch auto houdt in bij volgas geven
LMM????
Iemand ervaring?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit lijkt op een EGR probleem. de LMM kan stuk zijn maar er kan ook iets met de vacuumsturing of egrklepop het uitlaatspruitstuk aan de hand zijn. Welk systeem ? Bosch of Siemens ?

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb LMM vervangen en 4 gloeibougies (waren echt defekt). Ben gaan rijden maar auto krijgt af en toe een "snok" als je rijdt. Dan krijg je de foutcode van de nokkenassensor. Ik lees hem uit met Brainbee en kies optie Siemens.
Waar staat EGR-klep?

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 15 jaar geleden

Snaar op de juiste spanning?
Oiram

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Trek de vacuumslangen eens van de egr vlinderklep en van de egr dosseerklep af. Slangetjes afpluggen om de rest van je vacuumsysteem niet te ontregelen. Als ie nu nog dezelfde storing geeft dan zit het niet in je egr systeem. DE egr vlinderklep(smoorklepzit bij de siemens uitvoering aan de kant van de accu op het inlaatspruitstuk. DE egr dosseerklep zit op het uitlaatspruitstuk.

En kijk eens naar je distributie timing en spanning, dat bedoelde Oiram denk ik ook al. Kijk ook eens of de nokkenassensor niet los zit. De ingegoten koperen bevestigingsmoer komt wel eens los.

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Dank voor de inlichtingen.
Auto trekt momenteel terug hoe het moet. Klant komt auto halen. Ga dit opvolgen.
LMM vervange, batterij vervangen, gloeibougies vervangen en nokkenassensor vervangen.
Hou jullie verder op te hoogte
thx

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Auto terug binnen. Bij vochtig en enkel bij vochtig weer houdt de auto in bij het optrekken en valt dan voor het rode licht stil. Enkel foutcode nokkenassensor.
Iemand nog tips?
Auto heeft 2 weken perfect gereden, nu met het slechte regenweer is het probleem terug daar.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je distributie timing nog gecontroleerd ? storing P0340 betekend n.l. dat er iets mis is met je synchronisatie,lees nokkenastiming. Zit je nokkenas sensor wel goed vast ??

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb sensor vervangen maar ben aan het twijfelen of ik de juiste gekregen heb bij dealer. Zakje was al eens geopend. Kun jij dat nakijken als ik je het chassis doormail?
Timing nog niet nagekeken daar klant het zelf een beetje "kent" en D.Riem bij volgende onderhoudsbeur moet vervangen worden. Ik zou hem nu vervangen want motor draait een beetje "luidruchtiger" dan anders.

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Heeft deze auto een krukassensor?

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

met het chassis nummer kan ik het nummer controleren wat op het zakje staat niet van het ding zelf.
Ja hij heeft een krukassensor . en ik denk dat je eerst de distributie moet controleren, als dat goed is, controlere bevestiging nokkenassensor, als dat goed is controleer bedrading nokkenas sensor.

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Krijg klant er niet van overtuigd om distributie te controleren. Hij heeft gelijk als hij zegt dat als ik ze controleer ik evenveel werk heb als ze onmiddellijk te vervangen.
Gisteren computer rechtsvoor losgehad. Vorige "garage" heeft een plastic clips één van de drie fiches beschadigd waardoor deze fiche (de eerste tegen de veerpoot) niet meer 100% goed zit. Alles gereinigd met "WD40", terug gemonteerd en geplastifieerd met spuitbus. Vandaag mee gereden in regenweer en momenteel geen probleem..........
Wordt vervolgd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.