Peugeot Partner: Spastisch motormanagement lampje

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo lezer,

Ik heb wat mij betreft een fenomeen, hopelijk heeft er iemand ervaring mee. Door de bochten en over hobbels/drempels knippert het motormanagement lampje. Klant is langs gekomen om de BDP(krukas) te laten vervangen gebaseerd op resulaat van het uitlezen bij de dealer.

Vervangen, echter geen resultaat. Mij was opgevallen dat de onderste kleppendeksel behoorlijk lek was, waarschijnlijk niets met het lampje te maken, maar toch geadviseerd en verholpen. Ook heb ik de oliedrukschakelaar vervangen, vol overtuigt dat het daaraan lag. Computer gereset en bleek probleem verholpen te zijn, geen lampje voor twee dagen.

Plotseling begon het lampje weer te kinpperen, wel veel minder vaak, maar toch. Na overleg bleek dat het uitlezen wees naar de nokkenassensor en het vervangen van de krukassensor overbodig was. Nu wil ik het zelf laten uitlezen, voor de zekerheid.

Nokkenassensor geeft nu geen foutmelding, maar "vervroegingsregeling brandstofinspuiting". Iets wat de dealer ook vreemd vond, aangezien het schijnbaar een foutmelding is wat niet bij dit motortype hoort.

Op zich kan ik me voorstellen dat de nok.assensor nog iets daarmee te maken zou kunnen hebben, maar dacht ik leg het toch eerst aan jullie voor.

Ik hoor graag jullie reactie(s).

Gr.,
Martin

[EDIT]: Bouwjaar 2005

MWMautos

Geplaatst door MWMautos (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Motortype DW8B (?) Als de laatst uitgelezen storing (vervroegingsregeling brandstofinspuiting) klopt i.c.m. optreden bij hobbels/drempels, dan lijkt het op een slechte stekkerverbinding of mogelijk draadbreuk van óf de 1ste verstuiver = met sensor, óf de elektroklep vervroeging aan onderzijde brandstofpomp.

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Idd DW8B. Bedankt voor je reactie. Wordt vervolgt!

MWMautos (0), 11 jaar geleden

Na de tweede keer uitlezen (en resetten) is het lampje tot op heden niet meer aangekomen. Nergens aangezeten verder na oliedrukschakelaar en krukassensor.

Als die weer begint zal ik het melden, maar voor nu lijkt het probleem weg te zijn...

Thanks again,

Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.