Peugeot Partner: Versnellingsbak 5 de versnelling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000hdi 66kw

De laatste weken en plots opgekomen tijdens optrekken in 3de en 4de versnelling een onbalans in de aandrijving ,aandrijving en ophanging gecontroleerd op speling en alles in orde en dan later tijdens het rijden geen 5de versnelling meer ,blijkbaar iets mis in de versnellingsbak maar wat ,iemand een oplossing of het zelfde al meegemaakt?
Alvast bedankt
Gr. Jo

johannes twee

Geplaatst door johannes twee (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ATR Transmissies (0) PRO, 11 jaar geleden

automaat of handbak ?
De auto al laten uitlezen motormanagement en versnellingsbak ?

johannes twee (0), 11 jaar geleden

Handbak en nog niet laten uitlezen maar motor draait perfect ,bij stilstaande auto kan men de 5de versnelling inschakelen maar bij het rijden niet heel raar,
Ga olie is aflaten van versnellingsbak en controleren op vervuiling of ijzerstof.

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

haal het wiel linksvoor eraf
laat de olie eraf lopen,
haal de buitenste deksel los.
vv de 5de versnelling wat er kapot is.
vaak zie ik dat de moer losloopt maar ook dat de komplete schakelmof uit elkaar is geknalt.

meestal merkt de klant dit pas als hij in de 5de versnelling rijdt en dan gas geeft, dan klapt hij uit de 5de versnelling

johannes twee (0), 11 jaar geleden

Dank aan trucker0werner voor info zal het nodige demonteren voor controle 5de versnelling en in geval van schade wat is het beste onderdelen vervangen of sloop versnellingsbak zoeken?

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

als het puur de 5de versneling is dan valt het nog mee en dan de betreffende onderdeel vv. sloop versnellingsbak zijn namelijk duurder en is ook altijd de vraag hoe goed die bak is.
tot hede heb ik nog bij geen bedrijf en slechte sloopbak gekregen. maar je weet het nooit

johannes twee (0), 11 jaar geleden

Oké bedankt Werner voor de info ga nodige doen voor reparatie mag voorlopig afgesloten worden en zal later melden of de versnellingsbak heb goed gekregen .
Gr. Jo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.