Peugeot Partner: Voor gloeisysteem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000hdi 66kw

Beste Peugoet vrienden heb een probleem met het voor gloeisysteem namelijk bij opzetten contact heb ik geen 12 V spanning op de aansluitdraad van de gloeispiraal ,heb zekering 10A nagezien en is oké,denkelijk probleem met timerrelais gloeispiraal of kan men die met V=meter ook uittesten .
Alvast bedankt gr. JO

johannes twee

Geplaatst door johannes twee (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harry4203 (450) PRO, 11 jaar geleden

ook niet heel even spanning als de motor net is aangeslagen? auto gloeid niet /nauwelijks als het niet flink vriest. wat is je probleem eigenlijk?

johannes twee (0), 11 jaar geleden

Ook bij heel koude temperatuur geen spanning op gloeispiralen en moet dan lang starten om motor te laten aanslaan,als motor warm is start hij direct.
Geen spanning als motor draait na starten.

harry4203 (450) PRO, 11 jaar geleden

ik zou em voor die gloeiinstallatie eens uit laten lezen, eventueel kijken of het goeirelais is aan te sturen. voor het trage aanslaan moet je het probleem toch elders zoeken. slechte accu, compressieverlies, slechte of te trage startmotor(zwaardere klasse monteren) lekke verstuivers, enz enz.

johannes twee (0), 11 jaar geleden

Motor draait snel genoeg rond bij starten dus accu is in orde ,motor ook geen olie verlies en onderdruk, heb even de gloeispiralen bij koude motor 6 sec. aan gesloten aan 12 V en motor start direct maar alvast bedankt voor de info voor de gloeiinstallatie te laten uitlezen.
gr. JO

johannes twee (0), 11 jaar geleden

het probleem was gloeirelais die geen doorverbinding had naar de gloeispiralen mag dus afgesloten worden

nick1 (0), 11 jaar geleden

Wij hebben met onze partner hdi 2004 ongeveer hetzelfde gehad.
Als de temperatuur onder 10 graden ging startte de auto zeer slecht. Vanaf temperaturen onder 3 graden als hij gloeide geen probleem meer.
Ik had me geïnformeerd bij een man die starters reviseert of hier een zwaarder type voor bestond, wat zo was.
Dit was in ruil, ik de starter gedemonteerd en gaan ruilen, bleek dat er origineel een starter van een benzine gemonteerd was.
Juiste starter gemonteerd en start vanzelf bij alle temperaturen.
Misschien de moeite om dit eens na te kijken, als bij ons de verkeerde starter gemonteerd was zullen er zo nog wel rondrijden.

johannes twee (0), 11 jaar geleden

Alvast bedankt Nick voor de info bij mij was wel een juiste starter gemonteerd heb als test de gloeispiralen met een 12V shakelaar laten voorgloeien en auto start direct .
Gr. Jo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum