Peugeot Partner: Lege accu

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

De accu is de afgelopen tijd regelmatig leeg na een paar dagen stilstand.
Met name al het vriest, er is door de garage (dealer) al een nieuwe accu ingezet en de laadspanning en laadstroom gecontrolleerd.
Ook is de lekstroom nagekeken en zou goed zijn.
Nu is het wel zo dat ik de zekering van de claxon eruit heb gehaald, want als het vriest gaat spontaan de claxon aan en ook tijdens het rijden.
Een paar maanden geleden zijn de stuurkolom schakelaars vervangen, deze waren gammel.
Wat kan hier de oorzaak van zijn, de binnenverlichting heb ik al uit gezet.

Johan1977

Geplaatst door Johan1977 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

trucker0werner (0) PRO, 11 jaar geleden

lekstroom is de enige logische verklaring. dat dealer op dat moment geen lekstroom meet kan zijn omdat de wagen wat warmer was. en probleem is vooral als het koud is.
verder de claxon dat spontaan afgaat is al zorgwekkend van de ene kant. volgens mij als je de sleutel uit contact haalt dan zal de claxon ook niet werken.

als ik het zo ff goed heb wordt de claxon door de zekeringkast onder de motorkap aangestuurd, deze krijgt een berichtje van de hoofdcomputer en die weer van de stuurkolom schakelaar.
als de sleutel uit het contact is dan is er ook geen communicatie hierdoor dus ook niet mogelijk dat de claxon spontaan afgaat als hij stilstaat.

ik weet niet of dit probleem nog voorkomt maar anders denk dat het probleem mogelijk door de zekeringkast onder de motorkap kan komen.
dit is echter een gok op dit moment maar als ik je verhaal lees en probleem van de claxon is nog aanwezig een logische oorzaak, maar het blijft een gok

je moet wel weten dat als de zekering eruit is de relais nog geactiveerd kan worden, hierdoor loopt er dus wel een stroom

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.