Peugeot 306: speling op stuurkogel

Bouwjaar: 1997

hoi,

tijdens de keuring werd me verteld dat ik speling heb op mijn stuurkogel. Nu wil ik dit onderdeel vervangen. Kan iemand me helpen met een technische tekening van de wielophanging? Is uitlijnen van de auto na het vervangen van de stuurkogel noodzakelijk?
ik heb een peugeot 306 1.8L 16V 3 deurs uitvoering.

har4108

Geplaatst door har4108 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

nee hoor, je hoeft niet uit te lijnen als je de oude op dezelfde spaats terug schoeft. even markeren waar de oude zat.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Poeh Erwin, dacht ik toch dat je redelijk verstandig was.
NA ELKE REPARATIE AAN DE VOORTREIN WAARBIJ ONDERDELEN WORDEN VERVANGEN DIENT DE WIELUITLIJNING TE WORDEN GECONTROLEERD....

post767 (0), 18 jaar geleden

Een knappe vent die de stuurkogel zo terug plaatst dat de wagen niet uitgelijnd hoeft te worden!

har, t kan soms lastig zijn wanneer de borgmoer op de spoorstang erg vast zit, maar het is goed zelf te doen.
wanneer je het voorwiel weg neemt, zie je vanzelf de stuurkogel zitten met daaraaan de spoorstang. gewoon los maken en weer vast zetten dus. tip: krap de dag voordat je het gaat doen met een mes het vuil weg op de schroefdraad vd borg moer en spuit het in met imal of zo!!

suc 6

Erwin2907 (0), 18 jaar geleden

hmm, dan had ik zeker geluk de vorige keer dat ik hem goed terug had gezet... Ik heb toen gewoon het aantal slagen geteld dat ik hem eraf draaide, de oude met de nieuwe vergeleken en evenveel slagen terug gedraaid met de borg moer als extra markering. Maar als je uitlijnt weet je het natuurlijk zeker.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

HEt resultaat van een niet goed afgestelde voortrein toont zich ook niet direkt behalve als de afwijking erg groot is (scheef staand stuur)meestal na een paar maanden vallen scheefgesleten banden op maar dan ben je al te laat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum