Peugeot 306: stappenmotor en tempratuursensor

Bouwjaar: 1997

Ik zou graag willen weten hoe ik de werking van de stappenmotor kan testen. En hoe ik de tempratuursensor kan doormeten. Dit omdat mijn peugeot 1.8 16v niet start, of wel start maar afslaat nadat ik gas heb gegeven. Het is net alsof de stappenmotor te traag is.

Ik heb een tempratuur sensor vervangen met een blauwe aansluiting. Nu heb ik ohms gemeten maar er komt geen waarde van af.

Wie kan mij helpen?

ikke4649

Geplaatst door ikke4649 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jos5955 (0), 18 jaar geleden

Volgens mij stuurt de groene sensor signaal naar de computer. dan heb je misschien de verkeerde vervangen. Overigen moet je met een ohm meter altijd een waarde krijgen. Bij tempsensors is de weerstand verschillend bij verschillende temperaturen. Daar zijn tabelletjes voor. Stappenmotor kun je misschien net zo goed er even uithalen en doorsmeren.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedoel je dat de multimeter evenveel aangeeft als je de pennen helemaal niet verbonden hebt ? Dan is je sensor zeker stuk.

ikke4649 (0), 18 jaar geleden

Jos je hebt gelijk! ik had de tempratuursensor voor de meter in het dashboard vervangen. De groene sensor meet ik bij warme motor 350 ohm. volgens mij werkt die wel goed. want bij koude motor zit het toeren rond de 1200 en bij warme motor rond de 800 toeren.

de stappenmotor maakt vrijlang tikkend geluid als ik de motor uitzet. waarmee kan ik die het beste schoon maken en smeren? teflonspray? Kan het ook kwaad als ik de stekker losneem van de stappenmotor?
bedankt voor jullie snelle reacties!!

jos5955 (0), 18 jaar geleden

Gewoon eruithalen en invetten. stekker kun je er gewoon afhalen.
paar keer staafje uittrekken en induwen kan ook geen kwaad. Maar zo te horen is je stappenmotor kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum