Peugeot 306 xstd: start niet

Bouwjaar: 1998

sinds een paar dagen start de diezel niet meer, heb alle routine controles zoals lucht in brandstof lijdingen gedaan, stopsolenoide vervangen enz maar nu weet ik het effe niet meer we hebben hem rijdend weggezet. wie kan helpen?

michiel7807

Geplaatst door michiel7807 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er een transpondersysteem op(sleutel).
Of een aanrijdingschakelaar die geactiveerd is.

Hans

michiel7807 (0), 19 jaar geleden

beste hans bedankt voor je reactie,
een aanrijdingsschakelaar niet kunnen vinden, maar heb wel even de kapjes bij de stuurkolom weggehaald en er zit inderdaad en transpondersysteem, vervolgens heb ik het stekkertje even los gehaald en weer vast toen deed hij het nog niet toen een paar keer met afstandbediening op de sleutel c.v. open en dicht gedaan en toen starte die in een keer en nu blijft hij ook weer werken ( maar voor hoelang?) en het verband met de centrale vergrendeling snap ik nog niet heb jij enig idee?, ook vraag ik me af of het wijs is om het geheel te vernieuwen om van het gelazer af te zijn, en wat je dan precies moet vernieuwen.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Michiel,
Het verband met de centrale vergrendeling weet ik ook niet,misschien kan OLDTIMER daar antwoord op geven ik help mensen met pech langs de weg dus als de motor weer loopt heb ik mijn doel bereikt,en de rest is voor de dealer

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

De centrale vergrendeling en het transponder antidiefstalsysteem zitten in dezelfde elektronische eenheid die zit voor de versnellingspook op de vloer gemonteerd. niet dat dat er iets toe doet, wat ik in uw geval het eerst zou proberen is het vervangen van de antenne van het transpondersysteem welke om het stuurslot zit. Als het signaal van en naar de sleutel te klein is werkt alles niet,Uit kostenoverwegingen is dat ook het makkelijkste.Als je de centrale eenheid wilt vernieuwen heb je alle sleutels nodig en het code kaartje.Maar als je de stopsolenoide hebt vervangen was het misschien verstandiger geweest de hele elektronica te verwijderen en een + over kontakt daarop te zetten, dan loop je wat betreft het transpondersysteem geen risico meer.

michiel7807 (0), 19 jaar geleden

beste heren hartelijk dank voor jullie reacties!
heb de transponderantenne vervangen en ik hoop dat hij het nu goed blijft doen, want bij de startblokkering komen die op de brandstofpomp zit is geen pretje

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.