Peugeot 406: start niet (meerdere problemen?)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: RFV, Motorinhoud (cc): 2000

Probleem is opgelost: de ECU was defect. Naar een gespecialiseerd bedrijf opgestuurd en binnen 4 dagen weer retour. Auto rijdt weer als vanouds.

FrankVeer

Geplaatst door FrankVeer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

FrankVeer (0), 7 jaar geleden

Peug 406 op benzine/lpg start niet meer. Benzinepomp krijgt geen spanning meer, noodstroomverbinding van accu naar de zekeringaansluiting (10A-zekering, aansluiting op de witte draad, blauwe draad aan de andere kant komt volgens mij van het dubbele relais) voorin de motorruimte gemaakt, pomp krijgt spanning en pompt benzine, maar motor start nog steeds niet. Het lijkt erop alsof hij geen vonk krijgt. Mogelijk is het dubbele relais defect (waardoor de brandstofpomp geen spanning meer krijgt), maar onderbreekt het dubbele relais ook de ontsteking o.i.d.? Deze 406 is het type met toetsenblok voor de startblokkering, maar die is een jaar geleden onderbroken (bij draaiende motor de stekker van het toetsenblok losgetrokken), de auto start nu dus meteen zonder code in te toetsen of de knop op de afstandsbediening te gebruiken. Ik ga ervan uit dat de startblokkering niet het probleem is.Iemand een idee?

harry4203 (530) PRO, 7 jaar geleden

lijkt op een simpele defecte bdp-gever. (dan slaat het dubbelrelais ook niet in)

FrankVeer (0), 7 jaar geleden

Is een defecte bdp-sensor iets wat zomaar opeens kan optreden? Ik was onderweg naar een kennis die bij mij om de hoek woont (1 km rijden). Ik rij thuis weg (probleemloos), zet de auto neer, pik die kennis op, stap weer in en de auto start niet meer. (km-stand van deze auto is overigens 155.000 km.). Ik heb dit probleem nog nooit meegemaakt, niet bij mijn vorige 406 en ook bij geen enkele andere auto.

FrankVeer (0), 7 jaar geleden

Probleem is opgelost: de ECU was defect. Naar een gespecialiseerd bedrijf opgestuurd en binnen 4 dagen weer retour. Auto rijdt weer als vanouds.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.