Peugeot 206: start slecht

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik heb een GTI en mijn probleem is als ik deze start als hij koud is, dat de motor wel aan slaat maar dat hij totaal geen vermogen heeft.
Als ik dan even gas geef of de koppeling op laat komen valt deze bijna uit of valt uit, als ik dan weer even wacht een paar seconden en soms klein beetje gas geef is er niks aan de hand en kan ik zo wegrijden.
Verder met rijden heeft me auto geen problemen.
Waaraan zou dit kunnen liggen?

Nog iets anders, ik heb tijdje terug nieuwe banden erop laten liggen, deze trilde een beetje net als de vorige banden die ik had.
Nu zal dat aan de velg(en) liggen en ze hebben toen in de garage me wielen op de auto gebalanceerd.
Het trillen was grotendeels weg maar als ik rond de 120 of hoger ga rijden dan lijkt het wel een zagend geluid wat ik hoor sinds een paar maanden.
Is dit echt te danken aan me wielen of zou er een wiellager niet zo best meer zijn?

MvG Tom

tom_206

Geplaatst door tom_206 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat je er te dikke olie in hebt zitten. Voorgeschreven is 5w40 , maar soms doe ik 0w30 in die is nog dunner in koude toestand. De hydraulischklepstoters van deze motor zijn gevoelig voor te dikke olie. Te dikke olie zorgt er voor dat de olie te langzaam terugstroomt uit de klepstoters waardoor de kleppen niet meer geheel dicht gaan met als gevolg compressie verlies en overslaande verbrandingen.

Verder komt een slecht werkende koelvloeistoftemperatuursensor wel eens voor.
Ik zou hem eerst eens uit laten lezen bij de dealer om te checken of er nog meer storingen in zitten. En om te kijken of de diverse sensoren goed werken.

tom_206 (0), 12 jaar geleden

bedankt voor de advies.
Er zit voorgeschreven olie is, ik zal er eens mee langs de dealer gaan.

mvg

tom_206 (0), 11 jaar geleden

bedankt voor de info!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum