Peugeot Partner: Startmotor wordt bekrachtigd onder het rijden en brand door.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: DW10TD

Hallo,

Bij de Peugeot Partner van mijn vader word waarschijnlijk de startmotor bekrachtigd tijdens het rijden. Ik heb de startmotor gedemonteerd en bekeken en het startrelais is er uitgebrand. Onder het rijden hoorde hij een soort gezoem. Dat was waarschijnlijk het meedraaien. Ik heb de massa van de motor en carosserie losgehaald en schoongemaakt. Deze waren allebei goed. De kabelboom heb ik gedeeltelijk losgehaald en bekeken en ik kon er in ieder geval niets aan zien. Enige wat ik me nog kan bedenken is het contactslot, hoe kan ik dit testen of hebben jullie een schema of nog andere ideeen hierover? In ieder geval alvast dank voor het meedenken.

Peugman

Geplaatst door Peugman (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

dan moet er op de 15+ spanning blijven staan, ( mag pas tijdens sarten) blijf het contactslot niet hangen, in de startstand

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Jan ,je bedoelt waarschijnlijk contact No 50. signaal vanaf het contactslot naar startmotor. Groet.

Peugman (0) PRO, 12 jaar geleden

Oke ik zal eens meten, is het mogelijk dat er inwendig iets blijft steken? Ik vind het slot opzich nog wel aardig zwaar draaien.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Dat contactslot moet na het starten door een veer terug springen . 99 % van de uitgebrande startmotoren is het contactslot de oorzaak.! Een niet goed passende nagemaakte sleutel ,met als gevolg zwaar draaien heb ik ook als oorzaak gezien. Succes.

Venderi (0), 12 jaar geleden

Startrelais blijft misschien hangen

Peugman (0) PRO, 12 jaar geleden

Vandaag nieuw conctactslot besteld, is volgende week donderdag binnen. Moet bij een partner nog wat uitgeboord worden?Ik houd jullie op de hoogte.

Peugman (0) PRO, 11 jaar geleden

Afgelopen weekend contactslot en startmotor vervangen, startmotor die er af kwam was trouwens maar 1,4kw en nu 2,2kw. Start nu perfect en er draait niks mee. Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.