Peugeot 106: startonderbreker

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

Ik heb (vaak) een probleem met de startonderbreker van mijn 106. Dit is de versie zonder toetsenbord, maar die met de sleutel.
Als ik de auto van afstand open en 'm meteen wil starten, lukt dit vaak niet. Startmotor draait wel. Meestal als ik het portier open en de met de sleutel de sloten een keer vergrendel (springt meteen weer open omdat de deur openstaat) doet hij het vaak wel.
Heeft iemand een oplossing?

Bedankt,
Jos

josdm

Geplaatst door josdm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Meteen starten lukt niet met dit model. Eerst sleutel op kontakt plaatsen en dan wachten (normaal 1 seconde) tot het kode-lampje uit gaat, en dan starten.
Gaat het kode-lampje branden wanneer je de auto op kontakt zet?
Gaat het lampje ook uit in een zeer korte tijd (enkele seconden)? Zo nee, wat gebeurt er als je de reserve-sleutel gebruikt?

josdm (0), 15 jaar geleden

Welk lampje is het codelampje?
Ik heb 1 sleutel met afstandbediening en 2 reservesleutels zonder.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Er loopt van af de transponderring rond het kontaktslot een kabel naar de unit van de startblokkering. Deze zit m.i. ergens rechts van de stuurkolom. De stekkers die daar op zitten moet je er af halen met draaiende motor. Dan is het startblokkersysteem uitgeschakeld. Nog eens proberen te starten,als de motor nu wel direkt aanslaat dan zit het probleem in je startblokkering. Heb je nog het zelfde probleem dan moet de oorzaak ergens anders gezocht worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.