Peugeot 106: Startonderbreker? Accu? Auto wil niet starten (peugeot 106 1.6 x

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Een klein maandje geleden heb ik mijn eerste auto gekocht. :)

Helaas begint nu het eerste probleem al en aangezien ik totaal geen verstand heb van auto's hoop ik dat jullie mij kunnen helpen...

De auto wil niet starten, het alarm gaat af als ik de sleutel doordraai. Bij aankoop is mij verteld dat ik de startonderbreker (zwart rondje) dan 2x in moet drukken. Normaal gesproken vergrendelde en ontgrendelde de auto en en kon ik starten. Nu lijkt de auto niet te reageren. Zelfs het alarm klinkt zachter dan voorheen. Ik heb gelijk de tweede startonderbreker geprobeerd (kreeg ik samen met reservesleutel erbij), maar die geeft hetzelfde resultaat. Ook slaat de radio niet aan. Het kleine lampje op de startonderbreker brandt wel. Bovendien hoorde ik tikjes (volgen elkaar snel op) achterin de auto en een rustig tikje rechtsvoor. Die tikjes waren er niet constant.

Het enige dat ik kan bedenken is dat mij accu leeg zou zijn.

Kan dit kloppen of hebben jullie wellicht een ander idee??

Help!?

Alvast bedankt.

Rianne85

Geplaatst door Rianne85 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Inderdaad een bijna lege of zwakke accu.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum