Peugeot 206: startproblemen

Bouwjaar: 2002

Hey, waarschijnlijk al het zoveelste bericht ivm startproblemen. Ik heb namelijk een 206 CC welke de laatste maanden nog zeer moeilijk te starten is. Het is zo onregelmatig dat een diagnose maken bij de garagist bijna onmogelijk is. Bij het geven van contact start de motor niet en hoor je enkel een zeer licht zoemend geluid. Na enkele minuten (5à7) het contact op en af te zetten geraakt de wagen uiteindelijk gestart. Er is reeds een nieuw contact met nieuwe sleutels geplaatst. De batterij is doorgemeten en lijkt in orde te zijn 12V in rust en 14.4 V bij draaiende motor. Soms start de motor gedurende een week zonder problemen en dan beginnen de problemen opnieuw. Iemand een idee?

denherb

Geplaatst door denherb (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (435) PRO, 19 jaar geleden

ik weet niet of het een 2ltr motor betreft, maar daar ging wel eens een startmotor van stuk.
gezien je verhaal lijkt het daar ook wel erg op

Krissie (0), 19 jaar geleden

Zo te zien aan je verhaal komt de bendix niet uit de startmotor maar gaat wel draaien, je kunt dan je startrelais demonteren een de pen reinigen vaak werkt hij dan wel weer.
er komt n.l. frictie stof in het mechaniek van de koppelingsplaat

denherb (0), 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor jullie reacties. Momenteel heb ik geen problemen meer gehad zodat ik jullie voorstellen nog niet heb kunnen uitproberen. De weersomstandigheden zijn nu natuurlijk oook weer aan de betere kant dus kan het misschien nog lang wachten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum