Peugeot 306: Stationair eerste half uur goed, kruipt daarna omhoog.

Bouwjaar: 1995

Hallo,

een 306 met een 1.6 tu motor uit 1995.
Op gas, recent gereviseerde verdamper gemonteerd,loopt lekker op gas en benzine.
Echter 1 probleempje: als de motor koud is loopt ie verhoogd stationair. Wordt ie dan warm komt het stationair toerental mooi omlaag naar 900 toeren, na ongeveer 20 minuten tot een half uur, als ie dus echt door en door warm wordt, begint het stationair toerental te stijgen tot ongeveer 1200 toeren. Als ik hem dan een minuut of 10 stationair laat lopen is het een minuutje te hoog, dan zakt het wat in naar 1000 toeren of zo, gaat twee minuten later weer omhoog naar 1200, allemaal willekeurig.
Als ik de ECU reset loopt ie perfect stationair, de hele eerste rit na de reset. Zet ik de motor en het contact dan uit en start hem weer opnieuw (bij warme motor dus): hup, verhoogd stationair. Hoe kan dit toch?

Hij vertoont het probleem zowel op gas als op benzine. Zou dit aan de temperatuursensor kunnen liggen? Die lijkt wel goed te werken, althans, de uitlezing op het dasboard is gewoon goed.
Is dat trouwens de zelfde sensor als degene die wordt gebruikt door de ECU? Er zitten twee sensoren in de motorruimte: eentje op de vloeistofpomp op het blok en eentje op de radiator. Wat is het verschil tussen die twee?
Ook heb ik de laatste weken gehad dat in het temperatuurmetertje op het dashboard het rooie "motor te heet" lampje gaat branden als ik het contact aanzet. Volgens mij is dat voorheen nooit geweest. Gaat wel uit als je start.

In de hoop dat iemand een beetje duidelijkheid kan verschaffen, bij voorbaat dank,

Therut

therut

Geplaatst door therut (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

denk inderdaat aan de tempsensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum