Peugeot 306: 1.4I Motor houd in meestal koud en hij loopt zagend station

Bouwjaar: 1994

Motor code is kox Hij houd in meteen na het starten meestal is de motor koud dit inhouden duurd maar even hij doet het ook wel eens als de motor warm is. Ook loopt hij soms wat zaggend stationair, en loopt hij de ene keer 1100 tm en dan weer 850 tm. Heb al de kleppen gesteld heb ook Forte in de tank gedaan hielp ook niet echt de stappen motor smoorklep gedemonteerd die is ook gangbaar. Het vreemde is als ik de stekker van RE loshaal is het probleem even weg. Het komt alleen weer terug Kent iemand dit probleem en zo ja zou die mij kunnen helpen
al vastbedankt

Fiesta

Geplaatst door Fiesta (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 18 jaar geleden

Temp sensor gecontroleerd?

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 18 jaar geleden

Uitgelezen?
Tempsensor komt inderdaad vaak voor.
Wat bedoel je met RE?
Oiram.

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

al de luchtdruksensor geprobeerd

Fiesta (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo,

Ja de tempsensor heb ik gecontroleerd, is goed en met RE bedoel ik rekeneenheid. Met de luchtdruksensor bedoel je denk ik de mapsensor die is gecontroleerd en is goed.
Bij koude start slaat hij ook regelmatig af. Dit is alleen bij de eerste start. Alle vacuum slangen zijn gecontroleerd.

Bevers (0), 18 jaar geleden

brandstofdruk al gecontroleerd?

leo6506 (0) PRO, 18 jaar geleden

er loopt een stroomkabel onder de accu heb je die al gecontroleerd. En doe voor de zekerheid de bougiekabels controleren op weerstand (kijk of nagenoeg gelijk zijn had dit vorig keer ook met een peugeot 306 1.6)

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft die auto dat al lang ? Voor dit probleem is een nieuwe eprom beschikbaar. Er van uitgaande dat er voor de rest geen fouten in zitten

Fiesta (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi,
Ok bedankt ik ga dit proberen als het niet werkt dan laat ik het weten ook als het wel werkt natuurlijk. Wat betreft de eprom ik ga uitzoeken of dit het nieuwe type is. Hij heeft dit probleem nu een klein jaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.