Peugeot 306: Rammelend geluid bij gas los

Bouwjaar: 1993

Hallo, ik heb hier een 306 XN 1.4 benzinemotor uit 1993. Hij maakt soms een rammelend geluid aan de rechterkant als het gas wordt losgelaten; dit is erger als een tijdje op de snelweg is gereden en je komt van de snelweg af. Ook tijdens het schakelen bij hoge toerentallen hoor je het geluid. Verder lekt de koppakking, kan het daar iets mee te maken hebben? De peugeuotgarage heeft geen idee waar het aan ligt, iemand op de forum misschien wel? Ik ben benieuwd. Groeten Ben

Auto_Ben

Geplaatst door Auto_Ben (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Doet ie dat ook als je stil staat en gas geeft? Dan zou je in ieder geval al kunnen kijken (luisteren) waar het (ongeveer) vandaan komt.

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

doet ie dat alleen als je rijd als dat het geval is zo het misschien de aandrijfas kunnen zijn of het tussen lager van de aandrijfas aan de rechtsekant

Auto_Ben (0), 18 jaar geleden

Dag Roel en Ivo, hartelijk dank voor jullie reacties. Hij doet het niet als je stil staat, maar alleen als je rijdt. Als je rijdt doet ie het niet altijd als je het gas loslaat, maar soms. Dus je begrijpt het al, sta je met het ding bij de garage dan doet ie het dus niet. Ik ga er nog een keer heen, en zal de aandrijfas of tussenlager noemen, nog andere ideeen? Kan het aan de versnellingsbak liggen? De auto heeft 160 000 gereden. Groeten Ben.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Zit er voldoende olie in de versnellingsbak?

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

Ik denk toch zo aan jouw verhaal te hoeren dat het tussen lager van de langeaandrijfas is veel succes ivo

rinco007 (0), 18 jaar geleden

Ik heb ook zoiets gehad, bij ongeveer 150000km, aandrijfasvervangen en het probleem was verholpen.
Was joelend/rammelend geluid.

Auto_Ben (0), 18 jaar geleden

Heren, hartelijk dank voor jullier reacties. Het bleek te zijn zoals Rinco zegt: de aandrijfas moest inderdaad worden vervangen, en toen was het probleem verholpen. Ironisch dat de Peugeotdealer in mijn woonplaats na een half uur kijken hier niet op kwam, met behulp van jullie reacties hebben we een andere dealer "de goede richting" ingestuurd; en voila, probleem verholpen. Groeten Ben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum