Peugeot 306: 2.0 HDI Break; pieperende geluiden r.v. VERVOLG

Bouwjaar: 2000

Hallo iedereen.
Even een vraag aan m.n. Oldtimer:
na je antwoord op mijn vragen in

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

heb ik de garage naar de auto laten kijken. De motorpoelie zag er prima uit; geen sporen op te zien. De monteur heeft wel een geleiderol vervangen. Hij kon er niet echt iets aan zien, maar vond het loopvlak van het rolletje een beetje ruw.
Na die reparatie is het geluid een tijdje weg geweest. Na verloop van tijd kwam het echter terug. De garage constateerde dat de aircopomp stuk was. Men gaf aan dat de pieperende geluiden bij vollast ook aan de kapotte aircopomp zou kunnen liggen. De pomp is intussen vervangen, en je raadt het al na verloop van tijd kwam het geluid weer terug.

Voor de duidelijkheid: de motorpoelie zag er nog helemaal joepie uit (heb hem zelf ook bekeken; kon er niets aan zien).
Het geluid doet zich meestal bij koude of halfwarme motor voor. Als het geluid zich voordoet in de 1e versnelling, hoor je het daarna ook in 2 en 3.
Het geluid doet zich meestal voor bij vochtig weer.

WAT KAN DIT ZIJN?
Alvast bedankt...

henkenrianne

Geplaatst door henkenrianne (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

Heb je ook al naar de distributie laten kijken want dat kan het ook zijn met koudemotor dat ie geluid maakt en als ie warm wordt minder wordt

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je zeker weer dat het geluid van de multiriem komt, het volgende. Het stuk zijn van de motorpoulie is in de beginfase een beetje moeilijk te constateren maar als er tussen de buitenkant en de binnenste ring(net om de bout) roestsporen zijn dan is het echt wel zo.Wat ook nog kan(1 keer meegemaakt)is dat de spanner van de multiriem slap begint te worden onderdeel nr 575155. succes Oldtimer.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Heren,
Dank jullie wel voor jullie antwoorden! Heb es een beetje beter opgelet. Het geluid doet zich ook wel voor met warme motor. De echte constante is vochtig weer.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Oldtimer,
Ik heb een aantal foto's gemaakt van de poelie. Opde binnenste ring zit wel wat roest; maar dat zijn geen roestsporen. Ik kan ook aan de uitslagbegrenzers geen beschadigingen ontdekken...
Mag ik je die foto's mailen? Ik kan ook(als je je e-mail adres niet openbaar wilt maken)de foto's op mijn homepage plaatsen; kun je ze daar vanaf trekken.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Doe dat maar.Misschien kun je ook een geluidsopnametje erbij zetten.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

homepage is: http://home.wanadoo.nl/henkenrianne/
geluidsbestandje is wat lastig, omdat het geluid zich alleen bij het belasten van de motor voordoet. Overigens, het lijkt sterk op het geluid dat je kan horen als je bijvoorbeeld ruitensproeiervloeistof op de riem hebt gemorst.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Henk, geen roest te zien op de beruchte plaats,als het mijne was zou ik de spanner maar eens vervangen 575155 dus.Ik denk nl toch dat de riem te slap staat

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

denk het ook; geluid komt ook steeds regelmatiger voor. Nu ook een paar keer gehad dat hij het deed zonder dat het buiten vochtig was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum