Peugeot 306: Piepend geluid

Bouwjaar: 1996

Mijn 306 heeft een probleem, ik heb dat al zolang ik de auto heb (5 jaar). Bij lange afstanden kan het zo zijn dat ik ineens een heftig schurend/piepend geluid hoor als dat van een vastzittend lager. Op problemcar stond ooit iets over het tussenlager van de rechteraandrijfas. Dat zou de boosdoener kunnen zijn. Dus as gedemonteerd, maar lager had geen speling. Alles schoongemaakt en ingevet en weer gemonteerd. Tijdens mijn vakantie rit 1600 km heen pas bij 1000 km weer het geluid. Terug 4 x. Stoppen, even wachten en geluid weg. Bak in vrij zetten helpt niet, geluid blijft. Zit echt in de wielen. Nu denk ik aan remmen. Heb klauwen gedemonteerd, schoongemaakt en bewegende delen met keramisch vet ingesmeerd. Heeft iemand nog suggesties? Ik rijdt niet vaak meer dan 100 km ineens dan geen probleem. Het kan wel een half jr duren tot ik het weer hoor.

William12146

Geplaatst door William12146 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

William12146 (0), 18 jaar geleden

Het is een 1.4 zonder abs e.d. Ik denk dat de klauw soms niet goed los komt of dat de blokken hard worden en zo gaan resoneren op de schijf. Ik rij stevig en rem hard, maar schijven zijn 3 jaar en 60000km oud en nog steeds recht. Er zit nu een tweede set blokken op die halverwege is. Schijven krijgen wel randen. Misschien vervangen door andere merken. Onderdelen komen nu van de Brezan.

ivo4682 (0), 18 jaar geleden


ik denk aan jouw verhaal toch aan dat tussedn lager van de aandrijfas de langeas

William12146 (0), 18 jaar geleden

Dan ga ik dat proberen zodra ik het weer hoor. Toen ik de as eraf had, maakte het lager geen lawaai. Ik wist niet goed hoe ik de as moest delen en kon niets verkeerds aan het lager ontdekken. Dus heb ik het maar niet gedaan. Is het niet makkelijker om er een ruilas onder te zetten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.