Peugeot 306: stationair extreem hoog toerental

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Na mijn Peugeot 306 1.4 (150.000km) warm gereden te hebben, komt er een moment dat de auto extreem veel toeren gaat maken bij het indrukken van de koppeling, bijvoorbeeld bij het schakelen of wachten voor een stoplicht. (Het daarbij gaande lawaai is erg genant...) Vervolgens hoef ik dan bij lagere snelheden nauwelijks gas te geven, omdat de auto dan vanzelf wel versnelt. Het is dan een kwestie van bijremmen. Dit blijft doorgaan totdat de auto uitgezet en afgekoeld is.

Vandaag is de auto uitgelezen. De garage constateerde een te lage motortemperatuur en heeft de temperatuursensor vervangen. Dit heeft het probleem echter niet verholpen....

Heeft iemand suggesties? Alvast bedankt!

Fireball

Geplaatst door Fireball (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jos5955 (0), 19 jaar geleden

Het lijkt er dan op dat het gas blijft hangen... Voor extreem hoge toeren heeft ie meer brandstof nodig. Blijft het gaspedaal niet aan de mat haken? Wat is de stand v/h gaspedaal bij die hoge toeren?Misschien gaskabel niet gangbaar.

Fireball (0), 19 jaar geleden

Inmiddels weer terug geweest en het lag toch aan de temperatuursensor. Opnieuw vervangen, computer een paar keer gereset en toen was het probleem weg. Kosten: 66 euro.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.