Peugeot 206: Stilvallen Peugeot 206 XS

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ben al een aantal keren bij de Peugeot dealer geweest, omdat mijn auto plotseling stilvalt (meestal bij een stoplicht, als ik rijd kan ik hem wel aan de praat houden, het is niet zo dat ie op de snelweg stilvalt). Inmiddels hebben ze de motor uitgelezen en het geheugen geherprogrammeerd. Bij het uitlezen waren er geen foutcodes. Hoorde ook dat deze auto's de foutcodes helaas niet onthouden....

Tevens hebben ze onlangs mijn stappenmotor stationair toerental vervangen. Helaas heeft dit niet mogen baten en valt ie nog steeds af en toe stil. Als ie stilvalt krijg ik hem altijd wel aan de praat.

Nu hebben ze me verteld dat ze alles apart zouden kunnen doormeten en dat ze dan 'misschien' het probleem zouden kunnen verhelpen. Omdat ze het alleen kunnen meten als ie stilvalt, volgens mij.

Heb al wel op het forum gekeken en geloof dat er aardig wat dingen mis zouden kunnen zijn.

-gasklephuis
-carterontluchtingspijpje
-bougies
-trappenhuis
-de bobine is een tijdje geleden al vervangen

Heb er verder totaal geen verstand van, iemand suggesties, alvast bedankt.....

MVG Marc

MC74

Geplaatst door MC74 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Krijg ik het gevoel dat sommige dealers niet meer diagnose kunnen stellen? Het lijkt toch op een stationair regelings probleem. Of dat de injector afsluiting met afremmen op de motor niet juist werkt.
Als je het licht aanzet blijft dan het toerental gelijk?
Foutcodes worden heus wel onthouden als ze maar zwaar genoeg zijn.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=98...
't Lijkt wel of hier hetzelfde probleem aan de hand is.

MC74 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie. Durf niet te zeggen of het toerental gelijk blijft als ik mijn licht aanzet, heb ik niet opgelet.

"Ik ben eigenlijk wel zeker dat de motor EBE is overleden, dit kwam in die periode wel eens voor dat door een verkeerde bobine het stationaire programma uit de EBE verdween.dat dat tijdens een testsessie bij b.v. Bart Ebben of een ander elektronica bedrijf niet op te roepen was is ook meermalen voor gekomen als dan de EBE toch werdt vervangen was het probleem over."

Weet je de kosten hiervan?

MC74 (0), 16 jaar geleden

Waarschijnlijk is het probleem opgelost. Heb hem ergens anders door laten meten en ze zeggen dat het de warmtesensor is.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik hoop het voor je

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.