Peugeot 206: Uitvallen 206 bij intrappen koppeling (al eerder geplaatst)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een 206 1.4 xs handgeschakeld die uitvalt bij het intrappen van de koppeling bij het uitrijden.
Direct na het intrappen van de koppeling gaan alle lichtjes branden en valt de auto helemaal uit. Wanneer ik dan stevig gas bijgeef pakt hij hem zelf weer op. Wanneer het voor het stoplicht gebeurd valt de auto helemaal uit en start hij moeilijk weer op. Naar de peugeot dealer geweest en deze gaf aan dat de boordcomputer overleden was. Zelf nog even navraag gedaan bij een vakgarage en die gaf aan dat het de bobine of de stappenmotor kan zijn. De ecu gaf een storing op de stappenmotor aan en deze ook vervangen. Dit heeft het probleem tot nu toe nog niet opgelost, want hij blijft dezelfde problemen houden.
Graag jullie advies!!

De ecu door laten meten bij erkend revisie bedrijf, maar deze gaven een 100% garantie dat deze niet stuk is.

Nog andere adviezen??

Michiel3

Geplaatst door Michiel3 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik ben eigenlijk wel zeker dat de motor EBE is overleden, dit kwam in die periode wel eens voor dat door een verkeerde bobine het stationaire programma uit de EBE verdween.dat dat tijdens een testsessie bij b.v. Bart Ebben of een ander elektronica bedrijf niet op te roepen was is ook meermalen voor gekomen als dan de EBE toch werdt vervangen was het probleem over.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.