Peugeot 106: Stinkende ventialtie

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Peugeot 106 gekocht die naar wat ik dacht interieur reiniger rook, besteedde daar weinig aandacht aan. Na wat weken rijden werdt de stank erger en kwam vooral uit de luchtventilatie openingen. Bij de luchtuitlaten bij de voeten was witte aanslag te zien en ook borrelde er iets achter het handschoenen kastje.

Volgens garage was het interieurkachel en die hebben ze vervangen, dure grap. Helaas stonk de ventilatie daarna niet meer zo naar koelvloeistof maar vooral naar heet rubber.....Garage zegt dat dat normaal is bij nieuwe radiators en dat het wel 2 jaar kan duren voor dat weg gaat, maar ik vraag mij af of dat klopt, temeer omdat het ook stinkt als je koude frisse lucht in laat blazen door de ventilator.

Tijdje daarna begon het geklots weer achter het handschoenenkastje en stonk de auto vooral buiten naar koelvloeistof. Daarop verving de garage de radiator in de motorruimte.

Helaas stinkt de ventilatie lucht nog steeds naar koelvloeistof, en ook naar heet rubber, ook bij loude lucht inblazen ondanks de 2 reparaties. Ook het interieur stinkt een uur in de wind naar koelvloeistof, maar heeft geen vochtige of vettige plekken.

Wat moet ik doen om die ingeblazen lucht fris te krijgen ?

Wat moet ik doen het interieur fris te krijgen ? Ik behandelde het al met vochtig maken en boenen sponsje met afwasmiddel en daarna met geurtjesverwijderaar maar dat helpt typisch niet.

Peugeot406Break2l

Geplaatst door Peugeot406Break2l (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willem12077 (0), 12 jaar geleden

Is het wel koelvloeistof wat je ruikt? Ik denk eerder aan een stekkerverbinding bij kachelventilator/ventilator. Prpbeer onder het dashboard stekker te vinden. Bij slecht contact kan stekker loeiheet zijn. Met stank als gevolg.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.