Peugeot 307: Storing: Inspuiting van brandstof (mengselregeling) Gelijkheid

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v (RFN)

Heren,

Laatste maanden krijg ik de storing uitlaatgas op mijn scherm te zien (ook motor management lampje brand constant). Ik heb het laten uitlezen bij Peugeot en heb de volgende storing gekregen:

Tijdelijke storing. Inspuiting van brandstof (mengselregeling) Gelijkheid.

memsis00

Geplaatst door memsis00 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Dan zit er een storing in de gasinstallatie, uit laten lezen bij de gasinbouwer.

memsis00 (0), 16 jaar geleden

Heb ik ook gedaan, geen storing gevonden. Ik las onlangs ergens dat het aan egr-klep of aan lapda sonde kan liggen.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Als je de storing op lpg krijgt zit het toch echt in de lpg installatie.

memsis00 (0), 16 jaar geleden

ik heb vorige week het computer opnieuw geprogrammeerd (peugeot dealer). sindsdien rijdt het goed maar de storing is de volgende dag weer terug gekomen.

auto rijdt zowel op gas en benzine prima, op gas stotterd het wel als je snelheid verminderd. voor de rest rijdt het prima. de lpg specialist kon geen storing vinden.

kan het aan egr-klep of aan lapda sonde liggen? of is het iets anders.

Knarf6329 (0), 16 jaar geleden

Bougies gechecked ? Heb dit probleem ook gehad. Op benzine reed ie nog goed, op gas kreeg ik af en toe deze fout.
Bougies waren duidelijk versleten, vervangen, en probleem trad niet meer op.

memsis00 (0), 16 jaar geleden

ik heb ze alle vier vervangen. geen speciale lpg bougies maar standaard bougies (peugeot dealer) gebruikt. heeft niet geholpen.

sel (0), 16 jaar geleden

[quote=memsis00]ik heb ze alle vier vervangen. geen speciale lpg bougies maar standaard bougies (peugeot dealer) gebruikt. heeft niet geholpen.[/quote]
Speciale lpg bougies .. dat is een fabeltje.. NGK is een van de betere bougies voor LPG..

memsis00 (0), 16 jaar geleden

het waren champion bougies. is dit hetzelfde als de NGK?

sel (0), 16 jaar geleden

[quote=memsis00]het waren champion bougies. is dit hetzelfde als de NGK?[/quote]
Neen, Chapion is geen NGK. Maar als je juiste bougies hebt met goede warmtegraad etc.. dan moet het ook goed zijn.

zie:
http://www.ngk.de/Produktausgabe.403.0.h...

memsis00 (0), 16 jaar geleden

Ik neem aan dat ik van de peugeot dealer wel de juiste bougies heb gekregen. Ik las ergens ook dat het ook aan verkeerde olie kan liggen (15w40 ipv 5w40).

dit zijn er al 4 oplossingen:

-verkeerde olie
-egr-klep
-lapda sonde
-software update

moet ik ze allemaal na laten kijken? help!

sel (0), 16 jaar geleden

Uit ervaringen van de lpg-rijders blijkt dat NGK beter is dan de orginele peugeot bougies.
Ik denk niet dat het ligt aan verkeerde olie, egr-klep dat is toch bij diesel motoren het geval? Bedoel je luchtmassa meter?
Als je 'storing uitlaat gas krijgt.' zou het kunnen dat je auto op dubbele brandstof loopt; dwz bij het rijden op lpg druppelt er toch wat benzine in de inlaat waardoor auto zowel op lpg als op benzine loopt..
Als je uitsluitend op benzine rijdt, heb je dat probleem ook? Hoe start je auto 's morgens, vlot of moet je een paar seconde doorstarten?

memsis00 (0), 16 jaar geleden

Het starten 's morgens gaat prima. Storing Paar maanden terug ging de storing weg wanneer ik en tijdje op benzine reed maar nu maakt het niet meer uit.

Ze hadden het over lambda sonde ofzo? ik weet niet of dat de luchtmassa meter is.

Paar weken terug heb ik nieuwe champion bougies er in gezet, is het toch verstandig om die te vervangen door NGK bougies?

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=sel]Ik denk niet dat het ligt aan verkeerde olie, egr-klep dat is toch bij diesel motoren het geval? Bedoel je luchtmassa meter?[/quote]
Deze motoren zijn gevoelig voor verkeerde olie, gebruik een 5W40 synthetische olie of beter. Ook benzinemotoren hebben vaak een egr, deze heeft er ook een. Luchtmassameter heeft die niet.

Ik vermoed dat een van je SGI injectoren of de aansturing niet in orde is.

Knarf6329 (0), 16 jaar geleden

Waar het om gaat met dit soort lastige storingen, is dat je in ieder geval ZEKER dat het aan een aantal zaken NIET ligt.

Ikzelf heb mindere ervaringen met de champion bougies op gas. Uiteindelijk heb ik de beste resultaten behaald met de NGK types. Wel elke 20.000 km vervangen is mijn ervaring.
Ook de olie kan je 't best 5W of minder nemen is ook mijn ervaring. Ik rijdt peugeot altijd met kroon olie 0W40. Met deze olie heb ik een af en toe terugkerende emissiefout zowel in mn huidige, mijn vorige En de peugeot waar mijn vrouw in rijd opgelost. (fout trad na wisselen olie in ieder geval nooit meer op).

memsis00 (0), 16 jaar geleden

UPDATE:

Bij koude motor werkt het zonder problemen, maar zodra het warm word begint het met stotteren, niet stationair bij stilstaan en af en toe uitvallen. Iemand die hier wat meer over weet? of hetzelfde problemen heeft?

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je probleem er alleen op gas is (mij niet duidelijk of de auto op benzine goed loopt) kun je naast het laten controleren van de SGI injectoren verder ook nog eens kijken naar de druksensor op de SGI verdamper. Deze worden wel eens slecht waardoor de auto gaat stotteren en slecht stationair lopen op LPG. Check ook of het onderdrukslangetje van gasklephuis naar verdamper en naar SGI computer nog goed is. Bij mij zat die slang niet meer super en kreeg ik ook af en toe wat schokken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum