Peugeot 207 2008: Storing P11A9

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 120

Peugot 207 sw pas gekocht eigenlijk gelijk storing in het emissie systeem. Na uitlezen een sensor van inlaat laten vervangen, garage kreeg zelf gelijk nieuwe melding, P11A9, wat wil dit zeggen en kan ik hiermee door blijven rijden?

Peugotje207

Geplaatst door Peugotje207 , lid sinds 6 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harry4203 PRO, 6 maanden geleden

Ik zou de timing van de ketting controleren en de nokkenaslagers op slijtage controleren aan de kettingzijde. Met name de inlaatkant. Als dit allemaal goed is, zou ik het regelventiel in de kop voor de nokkenasversteller vervangen. Als je wilt gokken, moet je beginnen met het regelventiel vervangen.

    Je zegt dat het een 120kw is, is het geen 1.6vti 120PK? - harry4203 PRO, 6 maanden geleden

Peugotje207, 6 maanden geleden

Dank voor uw reactie, ga hier zeker wat mee doen. Gaan dit grote kosten worden?
(Is idd een 1.6vti 120pk)

harry4203 PRO, 6 maanden geleden

Heb je geen vorm van garantie? Dit zijn wel storingen die goed in de papieren kunnen lopen. Je kunt, wanneer je alles zelf moet bekostigen, eerst het regelventiel van de in en uitlaatzijde wisselen en kijken of de foutcode meegaat. Bedoel t niet lullig, en weet ook niet wat ie heeft gelopen, maar het zijn helaas geen probleemloze kilometervreters.

Peugotje207, 6 maanden geleden

Nee geen garantie jammer genoeg, auto is uit 2008 en heeft 98000km gelopen. Hopen dat het meevalt...

harry4203 PRO, 6 maanden geleden

Dan zou ik eerst idd de ventielen eens wisselen en de fouten wissen. kijken wat er daarna terugkomt

Peugotje207, 6 maanden geleden

Oké, ga het bespreken met garage, krijg tot nu toe weinig feedback en was naar dit forum verwezen. Auto heeft waarschijnlijk even stil gestaan voor verkoop. Dank

Peugotje207, 5 maanden geleden

Net contact gehad met garage, volgens hun kan ik hier makkelijk mee door blijven rijden ook langere stukken, weet iemand of dit waar is?

JGC, 5 maanden geleden

Zou ik niet doen. De melding geeft aan dat de timing niet klopt. Dat kan 3 oorzaken hebben:
- sensor defect
- nokkenasversteller werkt niet goed
- ketting problemen

Wat er ook kapot is, je ECU staat buiten zijn bereik te regelen waardoor je prestaties mist en meer brandstof verbruikt. Motor vervuilt, probleem wordt uiteindelijk alleen maar erger.

Je kunt zoals hierboven aangegeven de nokkenasverstellers omwisselen om te kijken of de code mee verhuist van inlaat naar uitlaat. Naar mijn weten heeft deze motor ook 2 identieke positie sensoren, ook die kan je omwisselen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.