Peugeot 306 break 1.9D: storing side airbags

Bouwjaar: 1999

lampje nan de side bags brandt, al bij de dealer geweest maar kan geen verbinding krijgen met de stoel. oldtimer, heb er nog niks weer aan gedaan maar het gekke is het lampje is een paar dagen uit geweest en ineens begint hij vandag weer te branden. en soms tijdens een rit is het ook even uit. net of je door een bocht of kuil gaat gaat het lampje even uit gaat(kan ook toeval zijn). lijkt mij toch een los contact. maar waar?

vanzanten

Geplaatst door vanzanten (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad, toch de stekkers er maar eens tussen uit knippen en de doorsolderen.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

stekker istoch goed, heb hem met een multi meter doorgemeten en hij moet goed zijn.

dupl-u-8420-5dd1478ca7925+probleemrijder (0), 19 jaar geleden

hallo arie,

ik heb het zelfde probleem met mijn Peug. 306 break... als je de storing laat uitlezen bij de garage kunnen ze je veel meer vertellen waar je het moet gaan zoeken. Bij bij zat de connector in het stuur los...!? onder de stoelen was hij ook al door verbonden... Nu heb ik het probleem NOG en nu blijkt het ergens in de sensor(?) niet helemaal lekker te zitten, ik noem het maar sensor ze hebben er een hele mooie naam voor maar dat is dat ding die registreerd of de airbag moet ploffen als je ergens tegen aan knalt... (je weet wel is afhankelijk van een aantal criteria, snelheid enzo...)

harm

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

is al uitgelezen bij de dealer, maar kan geen verbinding krijgen met de stoel. heb alles al blootgehad tot aan het kastje wat jij bedoeld harm. deze zit op de dorpel net voor de bestuurderstoel. en alles gectroleerd op draadbreuk en losse of slechte stekkers, maar alles is o.k. vreemde is heb de stoel los gehad om de zaak goed te kunnen bekijken, zet de stoel er weer in en lampje is weer uit voor een uur daarna begint hij vrolijk weer.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Toch die stekker onder de stoel ertussenuit knippen en doorsolderen....,sorry Arie ik ben wat eigenwijs maar.
en ik denk dat het toch in dat kastje op de drempel kan zitten want die staat weer in verbinding met de centrale, onder het middenconsole gemonteerd en die lees je uit.De side airbags hebben dus hun eigen ontsteker die dan weer verantwoording afleggen aan de stuur en passagiersairbagontsteker,met storingsgeheugen op de middenconsole.Voor de versn. pook.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

is hier wat aan te doen oldtimer? of zit er niks op dan het kastje te vervangen? zo ja zal wel duur kastje zijn. is er geen andere oplossing om van dat vervelende lampje af te komen? zoals lampje uit instrumentenpaneel verwijderen? kan dit zonder verdere storings?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, gewetensvraag,dat lampje kan er wel uit en dan zullen alle airbags behalve die waardoor het lampje brand nog normaal functioneren alleen,je hebt dan geen controle meer, je kunt natuurlijk het kastje links, rechts eens wisselen om te kijken of de storing meeverhuist dan weet je in elk geval zeker of het in de bedrading of in het kastje ligt.Prijs??,ach, een goeie begravenis kost veel meer.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

hahaha das een goeie oldtimer, ik zal de kastjes eens wisselen en kijken wat hij dan doet. en als dit het ook niet is dan zit er niks op dan het lampje er maar uit halen en er mee doorijden. zou niet weten waar het dan nog moet zitten.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Toch alle draden van de airbags en gordelspanners onder de stoelen stekkers eraf en solderen.

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

zal ik ook doen, hoop dat het probleem dan opgelost is. bedankt voor de reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.