Peugeot 306: Stotterd en slaat af op gas.

Bouwjaar: 1996

Ik heb een ag holland g3 installatie in mn auto liggen. Sinds een tijdje heb ik het probleem dat hij tijdens het rijden stotterd en soms ook helemaal niks meer doet. Ook regelt hij na een stukje stevig doorrijden het stationair toertal niet goed af waardoor de motor geregeld afslaat. Ik heb al een nieuwe verdamper gemonteerd (type DGC 2010), nieuwe bougies, nieuwe bougiekabels, kleppen gesteld, alle contacten gecontroleerd en de massa punten goed schoongemaakt. Nog steeds blijft het probleem. Wie kan mij helpen?
MVG Luke

Luke6720

Geplaatst door Luke6720 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

wkhoek (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben voor een zelfde klacht bij een 406 een gasverdeler in bestlling staan. Deze word helaas pas in december verwacht. Dus ik kan het resultaat nog niet melden.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Luke,

Op de site voor partikulieren staat een oplossingsrichting aan- gedragen door Hakeem the dream. In de gascomputer zitten twee schakelaars (waarvan er een gebruikt wordt)om bij overschakelen van gas naar benzine, de benzineinjectoren uit te zetten. Als deze schakelaar moe is dan gaat de auto soms op gas en benzine tegelijk draaien. Zoek het topic op. Hier staat als ik mij goed herinner ook de draadkleur op van de tweede schakelaar. Even omzetten en wellicht is het probleem dan over. Anders Hakeem om raad vragen.

gr.

Cees

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het probleem alleen aanwezig op gas, of ook wel op benzine?

Luke6720 (0), 18 jaar geleden

alleen op gas

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het systeem ook uit te lezen, anders kun je dat eens doen bij een gas-specialist.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Begin eens met te controleren of de werking van de lambdasonde nog wel helemaal fris is. Begin op benzine en ga daarna over op gas. Als alees goed werkt moet de lambdaspanning wisselen tussen 0 en 1 Volt. Dit zowel op gas als op benzine het geval zijn.

Luke6720 (0), 18 jaar geleden

Hakeem,

Mijn injectors bleven ook functioneren wanneer ik hem op gas had staan. Daarom heb ik die kabel omgewisseld. Maar nu schijnt dat ik ook de kabeltjes van de 3 polige stekker ook om moet wisselen ivm de simulator?? Weet u hoe en waarom?
BVD luke

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum