Peugeot 307: Stuur/auto trilt bij remmen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 9HX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

Heren,

Inmiddels twee jaar in bezit van een 307 1.6 HDi. Heerlijke auto om in te rijden, maar helaas.

Sinds de apk beurt dit voorjaar niets dan problemen (met de APK beurt zijn banden vervangen en wiellager rv).

Het begon met een lichte trilling op het stuur bij remmen tussen de 85 en de 55 kmh. Dit gemeld, maar volgens garage geen probleem. Nadat het heel erg heftig werd weer terug: aandrijf as krom, remschijven krom. Dus dat laten vervangen.

Het probleem was een week weg, maar kwam daarna weer. Volgens garage geen probleem, waarschijnlijk een lichte speling in het stuurhuis. Nog een keer naar de garage: nog steeds geen probleem met de door ons geïnstalleerde onderdelen. 'Maar wat is het dan?' 'Er is een kleine speling op de stuurkogels.'

Na de vakantie in de Pyreneën ben ik naar een andere garage gegaan. Die melde dat de stuurkogels enorm veel speling hadden, dus vervangen. Bij de eerste garage weer de remschijven en blokken laten vervangen onder garantie.

Nu is het probleem er weer en ben ik het beu. Ga ik weer naar tweede garage, ook die zegt nu dat hij niks kan ontdekken.

Weet een van jullie alsjeblieft wat een mogelijkheid kan zijn? (ik weet het, een van de tienduizenden mogelijkheden waarschijnlijk)
Klinkt dit als een probleem van fuseekogel of ophangrubbers?

Vriendelijke groet,
Jaap

Jaap307

Geplaatst door Jaap307 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.