Peugeot 206 2002: Temperatuur en lak eraf

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo allemaal,
Ik heb 2 vraagjes. Heb sinds kort mijn Peugeot. Rijdt fantastisch, alleen staat het witte pijltje vd temperatuur helemaal naar beneden onder de 0.
Nu gaat het pijltje tijdens het rijden omhoog tot de 0, maar soms bij de 70.
Ik heb het idee dat het pijltje zijn 0 punt kwijt is. Kan ik dit zelf herstellen, want ik wil wel weten hoe warm hij is natuurlijk.

En dan is bij de bovenkant van mijn achter raam de blanke lak er licht af en begint de gewone lak wit te worden.
Auto is donkerblauw.
Nu heb ik op en YouTube film.oje gezien hoe ik dit moet spuiten, maar moet ik dan de hele deur doen of kant enkel de bovenrand ook? Het hoeft niet perfect te zijn, maar een lelijk verschil zie ik ook niet zitten.

Dank jullie wel alvast.
Groetjes, Esther en 206je

Esther206

Geplaatst door Esther206 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Op you tube wordt het leuk voorgesteld , blanke lak die los laat moet geheel verwijdert worden anders komt het zo weer terug , hele deel spuiten dat los laat uitspuiten met kleur en blanke lak als afwerking .

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Heb je de auto van een particulier gekocht of bij een bedrijf?
In het laatste geval heb je recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper.
Dat geldt in ieder geval voor de temperatuur meter. Als de lakschade bij de koop al te zien was, kan dat wat moeilijker worden.
Zie: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...

    De temperatuur loopt als ik stil sta voor een stoplicht gigantisch op.
    Langs mijn garage geweest en de fan gaat niet aan en koelvloeistof wordt niet rond gepompt. Kan zelfs ook de koppakking zijn. Ik heb op uw advies de wettelijke garantie opgezocht en contact opgenomen met het verkopende bedrijf. Die geeft aan dat hij niets gaat vergoeden, want met een auto van 1150 euro kan je dit verwachten.
    Nou, dit vind ik niet. Ik heb hem 3 weken en ik kan er geen lange afstanden met wegen met stoplichten mee rijden. Hij geeft zelfs een stop teken.
    Ik heb hem verteld waar ik recht op heb. Nu wil hij op zijn kosten bij zijn garage een diagnose laten doen. Alls het iets simpels is wil hij 50/50 doen qua kosten, maar meer niet.
    Zijn garage is voor mij ook een half uur rijden, met wegen met stoplichten, dus ik hoop dat ik überhaupt de garage haal.
    Wat een toestand nu. - Esther206 (0), 2 jaar geleden
    Misschien wordt het tijd om er een advocaat bij te halen. Ben je lid van de ANWB? Bel dan met de juridische dienst van de ANWB. Ben je lid van een vakvereniging? Meestal hebben die ook een advocaat voor hun leden. Of heb je een rechtbijstands verzekering? Je argument is perfect: geen lange afstanden en geen wegen met stoplichten. Voeg daar nog aan toe: geen Files. Wil de verkoper niet kostenloos repareren dan kun je de koop ongedaan laten maken en je geld terug krijgen. - oldford (0) PRO, 2 jaar geleden
    Dank je wel. Ja, stel je voor dat ik de file kom! Daar heb ik niets eens aan gedacht. Dat gaat nooit goedkomen.
    Na 20 jaar net geen ANWB lid meer. Heb nu pechhulp via mijn autoverzekering. Maar wel een rechtsbijstand. Ik ga morgen eens kijken wat ze kunnen betekenen. Ik durf eigenlijk niet richting Etten-Leur. - Esther206 (0), 2 jaar geleden
    Is de koppakking. Helaas - Esther206 (0), 2 jaar geleden
    Dat is duidelijk een verborgen gebrek of "non-conformiteit" waarover de wet het heeft.
    De keuze is aan de verkoper: kostenloos repareren (inclusief auto ophalen met trailer) en een gratis leenauto (als het wat langer gaat duren) of geld terug (maar ook dan ophalen met trailer) - wel eerst geld op je bankrekening hebben voorat je de auto mee geeft. Verder nu geen meter er mee rijden. - oldford (0) PRO, 2 jaar geleden
    Dank je wel.
    Ik moest er mee naar zijn garage rijden, een half uur over de snelweg.
    Dan moet ik Eerder weg van mijn werk en risico op stilvallen natuurlijk. - Esther206 (0), 2 jaar geleden
    Ga ik maar niet meer doen dan.
    Ik ga mijn rechtsbijstand er ook bij halen. - Esther206 (0), 2 jaar geleden
    Antwoord bedrijf.
    Trouwens, er is mij bij de aankoop geen enkel defect gemeld.
    Phoe, dit wordt nog wat.

    Zoals ik door de telefoon al aan gaf was ik bereid om de diagnose op mijn kosten te nemen en dan te kijken naar een oplossing.
    Verder heb ik ook contact gehad met onze adviseur en die gaf duidelijk aan dat er zeker geen sprake is van een bepaalde garantie of het zogenaamde non conformiteitsconformiteitsvereiste.
    Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de leeftijd, het bouwjaar en de prijs die je voor de auto betaald hebt.

    Ik was bereid om dit netjes op te lossen zodat we beide tevreden zijn maar u eist dat wij gelijk 100% voor de schade moet opdraaien en u niet mee wilt werken aan een oplossing van uit onze kant.

    Wij vinden dit een nette oplossing aangezien wij al een flinke korting op de vraagprijs hebben gegeven.

    Wij snappen uw frustratie vanuit uw kant maar wij hadden ook liever dat het anders had gelopen wij kunnen moeilijk in een auto kijken wat deze in de toekomst doet.
    Verder hebben wij de auto in een degelijke staat verkocht en de aanwezig gebrekken die toen aanwezig waren aan u vermeld.

    Kort samengevat ik wil nog een keer de mogelijkheid geven om naar de auto te kijken voor een 100% correcte diagnose.
    Aan de hand van de diagnose en de offerte voor de reparatie gaan wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

    Dit is de enige oplossing die wij kunnen bedenken voor u mocht je hier niet mee akkoord gaan kunnen wij u helaas niet verder helpen. - Esther206 (0), 2 jaar geleden
    Antwoord bedrijf begint bij, Zoal ik door de telefoon😉 - Esther206 (0), 2 jaar geleden
    En dan nog netjes oplossen noemen.....hij zei bij voorbaat al dat hij niets ging betalen.... - Esther206 (0), 2 jaar geleden
    Dat de man niet in de toekomst kan kijken, snap ik. Alleen raakt dit argument kant noch wal, aangezien de wet er vanuit gaat dat als een defect zich openbaart binnen 6 maanden na de aankoop, dat dat defect er feitelijk al was bij de aankoop. Dan is er paar een paar weken geen ruimte voor discussie, denk ik. Gewoon volhouden. De reden waarom je zijn aanbod niet aanneemt is eenvoudig, je bent bang dat de motor de rit heen (of terug) niet overleefd. - oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Als de auto de rit niet overleeft is dat meteen het bewijs dat er inderdaad iets mis is , rij met 2 auto s daar naar toe heb je in Ieder geval back up voor vervoer.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.