Peugeot 307 SW 2006: Temperatuurmeter blijft op 0 of gaat naar maximaal

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo, ik heb sinds een tijdje af en toe een probleem met de koelwatertemperatuurmeter en olietemperatuurmeter. Meestal staan dezen ongeveer halverwege, dus normale waarden. Maar soms gebeurt het dat onder het rijden de koelwatertemperatuurmeter ineens naar 0 gaat. Er verschijnt dan ook tegelijk emissiestoring in het display. Als dit gebeurt dan valt de olietemperatuurmeter soms ook naar 0 maar niet altijd. Soms blijft de koelwatertemperatuurmeter op 0 staan, maar soms schiet hij ook een paar seconden naar maximaal, waarbij de melding komt: stop motor, temperatuur te hoog. Na een paar seconden valt hij dan weer terug naar 0.
Als ik dan even gestopt ben en na een kwartier weer weg wil rijden dan staat de temperatuurmeter op 0 en dan gebeurt het dat de motor heel slecht start(hij ruikt dan verzopen). De ventilator gaat dan direkt draaien.
De temperatuursensor en thermostaat zijn vervangen door de garage, maar verder weten ze het ook niet.
Wie heeft raad??? Alvast bedankt

jan en an

Geplaatst door jan en an (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Ik denk aan een kortsluiting in de bedrading. Eventueel veroorzaakt door een lekkage van de vorige temperatuur sensor waardoor er koelvloeistof in de kabelboom is gekomen.
Als de motorcomputer een verkeerd signaal krijgt van de koelvloeistof temperatuur sensor, dan wordt automatisch de verntilator aangezet om oververhitting te voorkomen. Dat is een normaal gevolg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum