Peugeot 206: Temperatuursensoren gaan in de winter kapot!

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo allemaal,

Vorig winter had ik een probleem met mijn auto. Na een koudstart en een stukje rijden(ongeveer 5-8km) vliegt de motortemperatuur opeens in het rood. Het stoplampje knippert en waarschuwende toon is te horen. Auto naar de garage gebracht. Daar is een temperatuursensor vervangen.

Maandag weer hetzelfde probleem gehad. Ook na een koudstart, klein stukje rijden(ongeveer 5-8 km) vliegt de motortemperatuur opeens in het rood. Het stoplampje knippert en waarschuwende toon is te horen. Auto naar de garage gebracht. Daar is de andere temperatuursensor vervangen. (Er blijken er 2 in te zitten). Voor de zekerheid is ook de thermostaat veranderd. En ze zijn er zeker van dat de koppakking niet lek is.

Vanmorgen reed ik weer weg na een koudstart en na weer 5-8 km ongeveer vliegt de motortemperatuur opeens in het rood. Weer begint het stoplampje te knipperen enz.

Wie heeft hier ervaring mee, of hetzelfde probleem al is opgelost? Of waar kan dit aanliggen?

Wat opvalt is dat dit in de winter gebeurd! Bij vrieskou en sneeuw dus. In de zomer heb ik geen last! Misschien speelt dit een rol? Daarbij komt de temperatuurmeter voor dit probleem niet eerst iets omhoog. Hij vliegt dus vanuit ''0 graden'' naar het maximale aantal graden.

Matthijs19

Geplaatst door Matthijs19 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

De PCM, doet dit omdat er een singaal van de temperatuur van het koelwater mist.

Op dat moment schakeld de PCM de koelventilatoren op de hoogste stand in, en geeft een singaal naar de BSI/Instrumenten paneel dat de temp meter in het rood moet, en dat Stop geactiveertd moet worden.


er zijn een paar mogelijke oorzaken

Temp zender defect
kabelbreuk

Matthijs19 (0), 13 jaar geleden

Hallo,

De temperatuurzender is niet defect deze is laatst al vervangen voor de zekerheid. In welke kabels zou de breuk kunnen zitten? Zijn daar specifieke kabels voor waar het signaal langs gaat?

Alvast bedankt voor je antwoord!

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

:O nu vergeet ik te melden dat de PCM ook defect kan :P


meen dat bij de distrubutie deksel het spul nog wel eens wil door slijten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum