Peugeot 307: Tijdens korte stilstand moeilijk te starten en boardcomputer res

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo,

Zouden jullie kunnen meedenken met het volgende probleem.
Als de auto voor een korte tijd heeft stilgestaan bij bv een tankbeurt, is deze moelijk te starten. De startmotor loopt normaal maar het duurt even voordat de auto aanslaat. Ook is het vreemde dat de boordcomputer display staat te knipperen. Dus alsof de wagen zonder spanning is geweest. Nu hebben vorige week ook het probleem gehad dat de deurvergrendeling via de sleutel niet meer reageerde. En om het vreemde verhaal compleet te maken viel de stuurbekrachtiging van de auto vandaag uit tijdens het inparkeren. In de boordcomputer werd de melding remstoring weergegeven en begon deze te piepen. Nadat de auto geparkeerd stond en ik aan het stuur draaide hoorde ik een tik een viel de motor uit.
Ik heb de accu doorgemeten en deze geeft de correcte waardes door. Ikzelf zit te denken aan een massakabel.

Ik hoor graag jullie mening.

Mvg,

Alex

Lexuz

Geplaatst door Lexuz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

j@n-willem (0) PRO, 5 jaar geleden

Kijk de zekering kast onder de motorkap en de kabel door met de dikke zekering(en) 40,50,60 ampere. De stuur bekrachtiging pomp wil wel eens door lekken. Door de kabel boom heen..... ook checken op lek sporen op de pomp stekker zelf. En anders uitlezen
Gr jw

Lexuz (0), 5 jaar geleden

Dank je wel Jan Willem. Ik ga dat vandaag bekijken.

Lexuz (0), 5 jaar geleden

@J@n-Willem, vandaag de kabelboom en stuurberkrachtiginspomp bekeken. Geen lekkages te vinden ook zag de stekker er ook nog prima uit. Vandaag bij het starten van de auto sloegen ook de toerenteller en temperatuur meter door. Toeren staan nu met contact uit op 7.000 rpm en de temperatuur meter is door het rood heen geslagen. Ook met contact uit. Erg vreemd allemaal.

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Hoe en waarmee heb je de accu getest? Controleer eens de massa tussen accu en carrosserie. Overbrug deze verbinding anders eens met bijv een startkabel.

Lexuz (0), 5 jaar geleden

Beste,

Het probleem is opgelost.
De massa kabel zat erg professorisch bevestigd op de carrosserie. Ik heb deze ontdaan van de aanslag en degelijk bevestigd. Bedankt voor jullie hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.