277 bezoekers online

Peugeot 208: "tik" bij schakelen

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BH02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 73

Hallo allemaal,

Net al even de zoekfunctie gebruikt, maar kom voor dit model niet echt iets tegen in de goede richting.

Tijdens het schakelen merk ik dat mijn 208 met enige regelmaat een soort "tikkend"/"klapperend" geluid geeft. Ik kan helaas niet goed bepalen of het nu hoorbaar is wanneer ik schakel of wanneer gas en koppeling nader tot elkaar komen, dus zeg maar net nadat ik heb geschakeld en opnieuw gas wil gaan geven.
Het gebeurd zeker niet constant, maar gemiddeld zo'n 2 tot 3x per 10/15x schakelen waarbij het voor mijn gevoel enkel bij het opschakelen voorkomt.

Heb al meerdere manieren van schakelen en omgang met de pendalen geprobeerd, maar kan niet ontdekken waardoor het ontstaat. Nu weet ik dat Peugeot in algemeen niet bekend staat al meest soepele auto wat betreft transmissie en het geluid klinkt niet zo heftig dat ik me direct zorgen maak, maar is er iemand die enig idee heeft wat dit mogelijk kan zijn?

Hoor het graag :)

ArKu

Geplaatst door ArKu , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

P. Kelder PRO, 8 maanden geleden

Motorsteunen in orde ?

Grt. Paul

j@n-willem PRO, 8 maanden geleden

Uitlaat steun(en) los kunnen een rinkel snerp geluid vaak afgeven. Kun je proberen als de motor koud is en met je hand / voet rammelen tegen je uitlaat bij de achter bumper.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.