Peugeot 306: tikken en startgeluid

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 TU5

Beste mensen,

Ik zit met het volgende "probleem". Sinds kort als ik in de auto start, na bv. een nacht stil te hebben gestaan, hoor ik even een schrapend geluid. Denk zelf dat dit weleens de startmotor kan zijn? Kan dat? (klinkt metaalachtig en is maar 1 seconde)

Daarnaast heb ik sinds korte tijd bij het starten last van een blauwe walm (niet constant dus) en de motor ratelt erg (tikken en tijdens gas geven gerammel). Olieverbruik is ongeveer 1 liter op 2000 km, volgens fabrieksboekje normaal verbruik. Ik denk zelf dat dit de klepseals zijn, kan dat kloppen? Zal ik daar iets aan laten doen?

En de motor heeft, naar ik meen hydraulische klepstoters, kunnen deze dan toch ratelen en moet ik hier iets aan laten doen, wat zullen dan de kosten +/- zijn?

Motor heeft 172.000 gelopen, rijdt nog lekker door, koppeling prima maar het is nu wel even een afweging of ik nog veel moet gaan investeren in deze auto. Wil in principe nog wel 2 jaar rijden ermee.


Veel vragen, maar vele garagehouders/dealers vertellen mij allemaal wat anders. Ervaring met problemcar is dat ik hier het antwoord vaak vindt!

Alvast bedankt.

Laurens

Geplaatst door Laurens (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Geluid is idd waarschijnlijk van de startmotor.
De rook komt van de kleprubbers die versleten kunnen zijn. Je kan ze vervangen (nokkenas moet eruit), maar ook regelmatig de olie bijvullen! Deze motor heeft geen hydraulische klepstoters.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum