Peugeot : Tikkende motor (geen klepspeling)

Hallo,

Ik heb een jaar geleden een heel vervelend tikkend geluid in mijn motor gekregen. Ik heb met een te laag oliepijl gereden en daarna is het heel langzaamaan begonnen. Eerst was het een heel zacht geluid en nu is het echt een hard tikkend geluid.
Het geluid komt van de 4de cilinder. Als ik de bougie daarvan uittrek stopt het tikken. Ik rij er nu al ongeveer 50.000 km mee.

De kleppentrein is volledig nagekeken en in orde. Het enige wat het nog kan zijn is een kantelende zuiger. Ik heb de zuiger er nu uitgehaald, maar deze blijkt helemaal in orde te zijn. Er is geen abnormale slijtage te zien.

Ik weet het dus echt niet meer. Is het misschien mogelijk dat de normale slijtage van de motor dit geluid teweeg kan brengen? Alle mogelijkheden en suggesties zijn welkom. Ik ben ten einde raad.

Alvast bedankt,

M.v.g. Spliffy

spliffy322

Geplaatst door spliffy322 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat voor motor zit erin? Als het een benzine is dan kan het een lager van de krukas zijn.
Er is op dit forum hier al veel over geschreven, zoek maar eens!

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Verlaag de spanning op de aandrijfriemen van de dynamo en stuurbekrachtiging maar eens , je zal zien dat het geluid minder wordt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.