Peugeot 206: Torsie as die erg kraakt!!!

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Peugeot 206 die erg kraakt op de torsie as. Is hier een reparatie voor zodat de as niet vervangen hoeft te worden. Ik zat zelf te denken aan een vet nippel monteren. Heeft iemand hier ervaring mee. Of zal het verloren tijd zijn!!!

Roland10236

Geplaatst door Roland10236 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als het kraakt is dit vermoedelijk een teken dat de naaldlagertjes al te ver versleten (vierkant) zijn en lijkt het me dat je oplossing met smeernippel de naaldjes niet weer "beter" maakt. Is het kraken al langere tijd aanwezig, dan is de kans ook groot dat het uiteinde van de achter-as zelf ook ingevreten is.

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

vroeger bij de 405 (ken je ze nog?) wel vet nippels op de achteras gemaakt. Hierdoor werd het meestal een stuk aangenamer. Ook wel eens een gat geboord in de buis van de achteras van een 205 (horizontaal boren!) en dan een halve liter motorolie erin gepompt. Maar beiden vallen denk ik niet onder de noemer "repareren". Het reviseren van de achteras is natuurlijk beter, maar ook een lastige klus. Succes

mcitr. (0), 16 jaar geleden

Een andere achteras is veel minder werk

Santa (0), 16 jaar geleden

Ja, moet je WEL een GOEIE gebruikte vinden en monteren.....

Nieuw is natuurlijk beter maar dat kost uiteraard ook weer wat. Waarschijnlijk ook de reden waarom men er zo lang mee doorrijdt...?

edo_berghorst (0) PRO, 16 jaar geleden

als de as al kraakt dan is die 9 van de 10 keer niet te redden, hij is dan te ver in gesleten.



edo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.