Peugeot 407 SW 2007: trekt pas redelijk op met vol gas

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 6FY, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Auto trekt slecht op, pas bij volledig intrappen gaspedaal redelijke trekkracht. Boven bepaald toerental gaat het vlotter. Gasklephuis was vuil, helemaal schoongemaakt. ECU 10 min. van de spanning af, ik neem aan dat ie dan gereset is. Tijd en datum moest iig opnieuw. Ietsje verbeterd nu, maar in zijn 1 zou je met piepende banden weg moeten scheuren bij volgas, maar nee. Stationair loopt ie perfect rustig. Als ik geparkeerd (in zijn vrij) het gaspedaal heel geleidelijk laat opkomen gaat het toerental minder omhoog dan verwacht, komt ook een lichte trilling in de motor, niet mechanisch maar qua lopen, dan op een bepaald punt gaat het toerental ineens oplopen, zonder het pedaal verder te bewegen. Ik heb op dit forum hiernaar gezocht, maar kon niks vinden. Hopelijk heeft iemand een idee? Alvast bedankt.

GPM

Geplaatst door GPM (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

GPM (0), 2 jaar geleden

Wel nog een aanvulling, schiet me nu te binnen: Er is momenteel een ABS storing vanwege een defecte sensor. Ook geeft ie ESP-storing aan. Zou het kunnen dat ie denkt dat een wiel doorslipt en dat daarom de ESP inkomt, dus vermogenbegrenzing?

GPM (0), 2 jaar geleden

PS: Ik bedoel uiteraard de Antislipregeling ASR, indien dit aanwezig is.

harry4203 (430) PRO, 2 jaar geleden

als het een electronisch gasklephuis is moet deze met een tester worden gereset en ingeleerd. het kan dat de abs-storing invloed heeft op de motorvermogen, miss eerst deze storing eens oplossen. je zou even kunnen kijken wat ie doet als je de hoofdzekering van de abs-pomp eruit haalt, zit onder de zekeringkast in de motorruimte.

    Hartelijk dank, ik zal eerst de ABS sensor reparatie afwachten, die staat pas gepland op 12 nov. Voorlopig maar rustig aan doen. - GPM (0), 2 jaar geleden

harry4203 (430) PRO, 2 jaar geleden

ook een verstopte katalysator komt wel eens voor bij deze motoren.

    Zou ie dan ook niet slecht trekken bij hoger toerental? - GPM (0), 2 jaar geleden

harry4203 (430) PRO, 2 jaar geleden

Ja, eigenlijk wel.maar je zegt op hoger toerental is het beter, dat komt bij mij over als niet zoals het hoort.

GPM (0), 2 jaar geleden

Vandaag eindelijk een OBD dongle ontvangen en gelijk uitgelezen. Foutcode P1158 (Lack of HO2S22 Switch - sensor indicates rich) en P0123 (Throttle/pedal position sensor / switch "A" circuit high input).
Iemand ervaring hiermee? Codes gereset en daarna proefrit, lijkt stuk beter nu tijdens rijden. Alleen acceleratie vanuit stilstand nog steeds te zwak, moet echt pedaal behoorlijk intrappen.

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Het probleem met EOBD/OBD2 en P1xxx codes is dat de omschrijving voor deze codes verschilt per merk en soms nog per motortype en/of leverancier van de motorcomputer.
De genoemde omschrijving bij P1158 is in ieder geval van Ford, niet van Peugeot.
Mogelijk heeft deze code iets te doen met de gemotoriseerde gasklep. maar ik weet dat niet zeker.

    Dank je voor het bericht - GPM (0), 2 jaar geleden

GPM (0), 2 jaar geleden

Na een tijdje gereden te hebben met schoongemaakt gasklephuis lijkt het opnieuw te zijn ingeleerd, momenteel is de trekkracht weer acceptabel. Vandaag is ook de ABS sensor vervangen, dus dat werkt weer. Iedereen nogmaals dank voor alle tips.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.