Peugeot Boxer: trekt SOMS naar links

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 turbo

Hallo, maar soms ook niet. Ik krijg de indruk dat het met de stuurinrichting te maken heeft, maar dat weet ik niet zeker. Kan het daar aan liggen?

Treb

Geplaatst door Treb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Controleer eens of je remmen goed gangbaar zijn (voor).
suc6
Peter

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk eerder dat het lager boven de veer niet lekker gangbaar is, dan blijft de veer steeds een beetje op spanning staan. Kun je kontroleren als volgt: pak een groot leeg parkeerterrein, draai het stuur helemaal linksom en dan weer recht en ga dan langzaam rijden zonder te sturen naar links. Trekt ie dan naar links dan is je lager niet fris of veroest. Datzelfde geintje rechts ook ff uithalen, en dan weet je het!

Sytze

Treb (0), 17 jaar geleden

Daar lijkt het op. Maar welk lager boven welke veer bedoel je?

harry4203 (450) PRO, 17 jaar geleden

het lager bovenin de veerpoot, tussen de veer en de bevestiging aan de carrosserie. dit is inderdaad meestal de oorzaak.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Klein plat lager, wat de veer lagert ten opzichte van het binnenscherm.

Sytze

Treb (0), 17 jaar geleden

Ja, dat moet het zijn! Dank! Ik hoop dat ik het zaakje weer gangbaar krijg zonder de boel te hoeven uitbouwen, laat staan de veer te demonteren, want dan ontbreekt me een veerspanner. Ik ga het eerst met WD40 proberen.

harry4203 (450) PRO, 17 jaar geleden

bespaar je die moeite maar, die lagers moet je gewoon vervangen.

Treb (0), 17 jaar geleden

Begin ik langzamerhand ook achter te komen. Ingespoten, maar het verandert nog niet erg. Kan het kwaad hier een tijdje mee door te rijden? Het is mooi weer, ik ga liever met m'n R30 bezig, maar dan ben ik die boxer wel nodig.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Nee Bert dat is wishfull thinking! Gewoon veerpoot uitbouwen veer eruit en lager vernieuwen. Inspuiten? Vergeet het maar. Logisch ook, want op is op. Makkie man!

Sytze

Treb (0), 16 jaar geleden

Tsja, nu tuf ik toch al weer 1½ jaar rond met die slechte lagers.
Een beetje 'kloink-kloeng' tijdens het sturen, verder eigenlijk geen last van, maar........ nu wil ik straks nog even met het busje heen en weer naar Zuid-Frankrijk.
Vraag ik me toch ineens af of het eventueel gevaarlijk kan zijn? Het lijkt me dat er niet hele gekke dingen kunnnen gebeuren. Maar misschien vergis ik me?

Alvast bedankt voor de antwoorden!
Bert

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

dat kan heel gevaarlijk zijn. Heel even je stuur niet 100% goed vast tijdens een lange vermoeiende reis (of eventueel ook tijdens een korte!) En aan 120km/h zit je direct den decor in!
Als je het zelf niet kan, laat het dan doen. Dat kost nu ook niet zo'n fortuin om te doen.

Treb (0), 16 jaar geleden

Bedankt, dat is een wijs woord. En daarnaast vraag ik me af of ik ook door een 'technisch' mankement plotseling "in den decor kan geraken" zoals je zo mooi zegt.

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Treb]Bedankt, dat is een wijs woord. En daarnaast vraag ik me af of ik ook door een 'technisch' mankement plotseling "in den decor kan geraken" zoals je zo mooi zegt.[/quote]
Als je je stuur goed vast houdt dan blijft den decor normaal op z'n plaats.

Treb (0), 16 jaar geleden

Dan laat ik het eerst maar even zo. Hadden ze hem hierop trouwens niet moeten afkeuren bij de APK?

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

ik weet niet of zo'n apk keuring een testrit inhoud. Zo niet dan is het best mogelijk dat men hier niets van merkt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.