Peugeot 307 SW HDIF 1.6 110pk: Trillend stuur

Bouwjaar: 2004

Ook ik had direct last van trillen tussen 110 en 130 km. 3 maal naar de dealer, Nederhof in Dordrecht geweest. Uiteindelijk voor Michelin Banden gemonteerd. Echter toch nog steeds wel zwakkere trilling merkbaar. Als dit zo blijft ga ik zeker weer terug. Auto heeft nu 5500 km gelopen. Overigens is de afwerking ronduit slordig te noemen. Losse schroeven, dopjes die ergens vanaf gekomen zijn, grote kieren tussen carroseriedelen, etc etc. Of ik over 2 1/2 jaar weer een Peugeot neem is nu nog maar de vraag.

Paul8569

Geplaatst door Paul8569 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij heeft u deze auto gekocht om in te RIJDEN en volgens mij doet hij dat prima, en al uw buren en kennissen vinden hem PRACHTIG en zijn jaloers op U, dus wat dat betreft heeft u ook niets te klagen.Wat de afwerking van de deurnaden enz betreft wist u van tevoren wat u ging kopen(leasen).Wil je strakke naden moet je een LEXUS nemen alleen dan ook een dikke beurs.

Paul8569 (0), 19 jaar geleden

Nu is na meer dan 10000 km het trillen vrijwel geheel verdwenen. Blijkbaar in combinatie met de Michelins, en het inlopen van de assen wordt het probleem opgelost. Echter het volgende probleem heeft zich inmiddels aangediend. Bij 13000 km valt de motor geregeld stil, alleens stationair. Auto nu bijna twee weken bij garage, oplossing nog niet in zicht. Men zit met de handen in het haar. Waarschijnlijk iets met een klep die vast blijft zitten in het dieselsysteem. (Motor 1.6 HDIF 110 pk)

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Een 1.6 hdi van 110 pk lijkt mij niet, volgens mij is het een 110pk 1.9 d een dw10 ated motor met een bosch inspuitsysteem wat voor de goede dealer eigenlijk geen geheimen meer mag hebben.
het probleem zit hem waarschijnlijk in de communicatie tussen uw dealer en de helpdesk van Peugeot.Maar de verbetering in deze dient zich aan want sinds 14 dagen hebben de mannen in Utrecht het heft weer in eigen hand en komen de antwoorden weer vlot, misschien moet uw dealer zich maar eens even rechtstreeks tot de mannen in Utrecht wenden ,alhoewel,na het debakel Manchester is het daar nu wel erg druk.

Paul8569 (0), 19 jaar geleden

Heer Oldtimer, u bent slecht op de hoogte van de motoren van Peugeot. Sinds April-Mei is de reeks motoren gewijzigd. Kijk ook eens op www.peugeot.nl. Overigens was eerst er de 2.0 HDI 110 pk 8 klepper. Deze motor is vervangen door de 1.6 HDIF 16 klepper. Een Peugeot-Ford ontwikkeling. De 2.0 HDIF is nu 136 PK, ook een 16 klepper. Dezelfde reeks diesels wordt ook in de 407 serie gebouwd. Het probleem zit waarschijnlijk in een klep die na een tijdje niet meer opent, of niet meer dicht gaat. De motor valt terug naar stationair, en is alleen op gang te brengen door enkele minuten de accupool los te nemen. Dan loopt hij weer voor ongeveer 15 a 20 minuten goed, en valt dan weer stil. Eerst dacht men aan een motormanagement probleem, echter dit bleek niet het geval. Peugeot Nederland is er nu mee bezig. Het schijnt wel een op zich zelf staand geval te zijn. Tja, deze reeks motoren is ook zo nieuw, misschien toch een "kinderziekte". Enfin, ik hoop dat men het voor elkaar krijgt voor 23 juli....

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Paul, je hebt helemaal gelijk ik moet me diep schamen.Ik zit hier dan ook met een enorm rood hoofd, maar misschien kom ik toch nog met een oplossing.Ik heb namelijk zoiets eenders gehad met een 2 liter, simptomen precies gelijk aan die van jou. uiteindelijk was het de luchtslang voor de interkoeler die werd inwendig dichtgezogen.Dat was aan de buitenkant ook niet te zien,maar na vervanging van die slang was het probleem over ik vond dit toen ik ging rijden zonder de slang aangesloten op het inlaatspruitstuk, toen bleef hij wel goed lopen. Ik zal even in de onderdelenFiche kijken voor het nummer van die slang en deze even vergelijken met de jouwe.Groeten (nog steeds met een rood hoofd)Oldtimer.

Paul8569 (0), 19 jaar geleden

Oldtimer, Peugeot lost het als volgt op:
5 of 6 augustus komt het onderdeel aan bij Nederhof Dordrecht. waarschijnlijk is het een modificatie. Men heeft het op een prettige manier geregeld, d.w.z. een prima vervangende auto beschikbaar gesteld voor mijn vakantie. Die gaat vrijdag in. Deze motoren zijn zo nieuw, dat een kinderziekte niet ondenkbaar is. Ik vertouw erop dat Peugeot het structureel oplost. (Als sales engineer die veel kilometers maakt is je auto je kantoor...) mvg Paul

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor de update, als het allemaal achter de rug is toch hier en daar maar eens horen wat het nu echt geweest is,over het algemeen neemt peugeot behoorlijk de tijd om een nieuwe motor op de markt te brengen, ze hebben als motorenbouwer ook een naam op te houden.Maar ach, de ontwikkeling van de nieuwe generatie diesels gaat ook wel erg snel.Ik ben er van overtuigd dat ook dit wel weer goed komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.