Peugeot 2008 2016: Turbo en airco vallen uit

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Bij warm weer gebeurt het regelmatig dat wanneer ik de gaspedaal in duw bij 90/95 km/h de turbo en de airco uitvallen. Het oranje storingslampje (motorblokje) gaat dan branden en de auto is niet meer vooruit te branden. Wanneer ik contact uitzet reset de auto zichzelf en is het probleem weer weg. Al verschillende malen laten uitlezen op computer in garage maar ze kunnen dan op de computer niets meer zien. Wie herkent het probleem en weet een oplossing. Alvast bedankt

rgaspikmans123

Geplaatst door rgaspikmans123 , lid sinds 3 maanden geleden

4 Reacties

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

Ten eerste is het handig om duidelijker aan te geven om welke motor het gaat.
Ten tweede: laat de auto uitlezen bij een dealer. Een dealer heeft de juiste diagnose apparatuur en zij kunnen ook de storings-historie raadplegen. Om hier een beetje hulp te kunnen bieden is een zogenaamde P-code of uitgelezen omschrijving van de storing een must.

rgaspikmans123, 3 maanden geleden

Bedankt voor je reactie. Zoals je al deed voor komen ben ik dus helemaal leek op het gebied van auto's. Het was ook de bedoeling om aankomende week naar een Peugeot dealer te gaan. Ik wilde kijken of iemand ook ooit dit probleem gehad heeft, wat het kan zijn en of het een dure reparatie gaat worden. Cilinderinhoud motor is 1199 cm3 en vermogen is 81 kW. P code zegt mij niets

hans4074 PRO, 3 maanden geleden

De zogenaamde P-code geeft aan om welke storing het gaat, alleen dan in de vorm van een letter (vaak de letter P) met daarachter 4 cijfers. De airco zal hoogstwaarschijnlijk uitgeschakeld worden omdat het een storing betreft die (te) belastend is voor de motor. In uw geval betreft het een 3 cilinder turbo motor en daar zijn een aantal bekende problemen mee die mogelijk onder coulance regeling verholpen kunnen worden. Daarom is het handig om hiervoor toch naar een dealer te gaan.

Beste antwoord, geplaatst door rgaspikmans123, 2 maanden geleden

Er was een of andere sensor kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 2008 of stel zelf een nieuwe vraag.