Peugeot 307: ugr-klep uitschakelenmotor DV6ATED4 euro4

Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI

dag iedereen
Ik heb een peugeot 307 hdi waarvan ik de egr-klep zou willen uitschakelen, om minder vervuiling te hebben in de motor, zal er iets moeten veranderd worden aan de software ( zal dit anders storingen geven)emissienorm l5 euro 4.De buis met de ugr-klep in komt toe aan de achterkant van de cilinderkop, mag ik hem daar afsluiten met een inoxs plaatje en de klep verder zijn werking laten doen of zou ik hem beter afsluiten voor de ugr-klep zodat er geen uitlaatgas meer bij de klep kan. Wie kan me helpen... waar zitten de rappe techniekers!!!!

leo57

Geplaatst door leo57 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat in dit geval alles wat je doet storingen gaat geven, vandaar dat het effe duurt voordat er antwoord komt.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Gaat zeker storingen geven. Je kan m.i. de software niet dusdanig aanpassen dat je egr niet meer open gestuurt wordt. Dat is het enigste wat ik je heel rap kan vertellen op dit moment.

leo57 (0), 16 jaar geleden

Ik wil nog even verduidelijken, ik zal wel d egr-klep haar werking laten doen, maar zal het kanaal afsluiten waar de uitlaatgassen in de cilinderkop komen, dus de klep laten werken tegen de cilinderkop een inoxplaatje monteren met dichtingen om alles mooi af te dichten, denk je dat ik dan kans maak op geen storingen.
dank voor de antwoorden(of zou ik beter het kanaal afdichten voor de ugr-klep)

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Je krijgt dan toch storingen. Op het moment dat de de ecu de egr klep openstuurt dan wordt er normaal gesproken minder lucht van buiten aangezogen. De luchtmassameter meet dit en geeft het door aan de ecu. Situatie egr afgeplugt>> Alstie dan geen verschil in luchtmassa ziet tov de situatie egrklep gesloten dan weet hij dat er iets niet klopt. Het gevolg is dat het storingslampje aangaat en dat eer een melding op het display komt te staan in de trand van storing uitlaatgassen o.i.d. Met andere woorden het eobd systeem merkt op dat het emmissie bestrijdingsysteem niet meer naar behoren functioneert. Volgens mij kun je het systeem dus niet omzeilen.

MVG

PT nieker

206gti (0) PRO, 16 jaar geleden

Helemaalmet Peugeottechnieker eens. Je krijgt dezelfde storing als bij een EGRklep die blijft hangen. Als het tegenzit gaat de motor zelfs in noodloop. Met als gevolg weinig vermogen en begrensd op 2500toeren.

leo57 (0), 16 jaar geleden

dank voor de hulp,ik denk dat jullie het bij het rechte eind hebben, dus ik zal nu alles laten zoals het is, moest ik nog een andere oplossing vinden dan zal ik het zeker melden of moest er nog iemand anders zijn met een oplossing om de uitlaatgassen niet terug naar mijn motor te sturen dan mogen ze dat altijd laten weten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.