Peugeot 406: uitvallen airco

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Wie weet raad voor het volgende airco probleem:

Als ik mijn auto start (koude motor) dan werkt de airco gewoon en schakeld ook gewoon in en als ik door de onderste grill kijk draaien de beide ventilatoren (zoals het hoort volgens mij).
Naarmate ik een stukje gereden heb en de motor bereikt zn normale temperatuur ca. 90 graden valt de airco uit, er komt alleen nog maar lauwe tot warme lucht uit.
Als ik dan weer naar de beide ventilatoren kijk voor de radiator staan ze beide stil. Die van de airco dient toch gewoon te draaien.

Als de auto een tijd langs stilgestaan heeft en ik ga opnieuw rijden werkt de airco wel weer maar na een tijdje weer hetzelfde probleem.

In dit forum heb ik ook al eens gelezen dat het te maken kan hebben met e.o.a. relais (BSI)???

Wie weet raad, trouwens de airo is in 2003 geheel nagekeken op lekkages en voldoende vloeistof.

raikkonen

Geplaatst door raikkonen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Door de BSI met beleid een tik te geven kun je er achter komen of het het relais is dat het probleem veroorzaakt. Ik vermoed echter dat de druk in je systeem te hoog wordt of zoiets, systeem uitlezen lijkt me dan de meest logische stap.

raikkonen (0), 17 jaar geleden

Pieter,

waar kan ik de BSI vinden en wat gebeurd er als je deze een tik geeft?

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Onder je zekeringenkast (bij je linker knie ongeveer) zit een zwarte doos met daarop een aantal stekkers (blauw, geel en nog wat kleuren. Dat is de BSI. In de BSI zit een relais waarvan de contactpunten nog wel eens slecht contact maken. Door een !!bescheiden!! tik tegen de BSI te geven kan het relais mogelijk net contact maken. Als de airco dus na die tik het wel doet, dan ligt het aan het relais, dat moet dan vervangen worden.

Ruud Boon (0) PRO, 17 jaar geleden

In het linker binnenscherm bevindt zich een regeleenheid, welke de gehele motorkoeling bestuurd. Bekend is dat deze wel eens defect raken. Wellicht de moeite om ook eens naar te kijken.

tinker (0), 17 jaar geleden

aan Ruud, maar heeft dat dan per definitie ook zijn weerslag op alleen de airco, heb je dan ook niet meer koelingproblemen....
groeten Tinker die een zelfde probleem heeft als Raikkonen (zie min net geopende topic)

Ruud Boon (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=tinker]aan Ruud, maar heeft dat dan per definitie ook zijn weerslag op alleen de airco, heb je dan ook niet meer koelingproblemen....[/quote]
Deze regelunit in het linker binnenscherm is eigenlijk het brein voor de zelfdenkende fan. Wanneer deze verkeerde informatie ontvangt over bijv. motor temperatuur, of als deze regelkast stuk is, zal deze de ventilatoren niet of onjuist aansturen. Zodra de motor ventilatoren stoppen met draaien zal ook de airco uitschakelen.

Het is ook niet per definitie gezegt dat dit het probleem is, maar het is wel een regelmatig voorkomend item. Deze unit kan diverse uiteenlopende storingen veroorzaken, zelfs tot het niet juist functioneren van de ventilatie in de auto (ja ook die staat er mee in verbinding). Merkwaardig is in ieder geval wel dat de airco stopt op het moment dat de motor op bedrijfstemperatuur is !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum