Peugeot 2008 2019: Valt stil na enkele seconden

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HN05, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 81

Kan er iemand mij op het goed pad brengen met deze 2008? De auto viel stil enkele seconden na het getankt te hebben (juiste brandstof 95).
Er zijn geen foutcodes, de benzinepomp in de tank loopt enkele seconden bij insteken van sleutel. Bij het starten loopt de pomp even (druk paar honder mBar) en de hoge druk sensor leest meer dan 120000Pa uit. Na halve minuut (koude motor) valt de lag druk pomp uit en iets later de motor.
Het rare is wel dat O2 sensor voor de katalisator 0V geeft maar wel enkele mA. Deze is daarom vervangen met hetzelfde resultaat.
Ook de batterij is vervangen en heb ook met een andere hogedrukpomp getest.
De nokkenassensor is goed lijkt me omdat ik het toerental uit kan lezen
Iemand een idee waar verder te zoeken?
Dank alvast voor de hulp
Igor

100LL

Geplaatst door 100LL (0) , lid sinds 8 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 2008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

100LL (0), 8 maanden geleden

Gezien dat de bezinepomp in de tank wel een commando (pwm) krijgt terwijjl die stilvalt,

100LL (0), 8 maanden geleden

Foei Peugeot
Gescheurde bezineleiding van de benzinepomp!

check

Beste antwoord, geplaatst door 100LL (0), 8 maanden geleden

Waarom de pomp uitviel is me nog niet duidelijk. Waarschijnlijk kon de pomp de vraag niet leveren - meer toeren, grotere lek, nog minder naar de motor.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 2008 of stel zelf een nieuwe vraag.