Peugeot 205 1.9 GTI (122): Verschillen versnellingsbak

Bouwjaar: 1990

Hoi, ik heb een versnellingsbak vraagje, ik ben een motorblok aan het reviseren, en nu wil ik er ook een bak bijhebben voor revisie zodat ik het in één keer goed doe en het er zo onder kan hangen.
Nu is mijn vraag welk type bak moet ik nemen?
Het oude type, met de achteruit linksvoor onder de één, of het nieuwe type met de achteruit rechtsachter?
Ik heb met beide bakken al gereden, en mijn ervaringen zijn dat het oude type soepeler schakelt, maar dat kan ook komen doordat de auto met de oude bak ongeveer 70000 minder had gelopen als de auto met de nieuwe en dus minder versleten is...
Verder zou ik graag willen weten wat de verschillen nog meer zijn buiten de plaats van de achteruit, kan iemand mij dat vertellen?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

MalFunction

Geplaatst door MalFunction (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat oude type past niet in deze auto, het schakelmechaniek heeft niet de blokkering naar de achteruit.

Maritieme (0), 19 jaar geleden

Wat had je er eerst op dan?
In 89 is 't nieuwe type (BE3) geintroduceerd.
't oude type (BE1) was identiek qua uiterlijk alleen bij de BE3 bak zijn er wat inwendige onderdelen gemodificeerd waaronder 't schakelpatroon. Ik had zelf een GTI1.9 uit 1990 met een BE1 bak, die zat dus in de overgang.
Volgens mij moeten beide bakken gewoon op 't blok passen. Je moet denk ik alleen even de pook en de schakelstangen veranderen.

MalFunction (0), 19 jaar geleden

Kheb al eens verder gevraag en het past idd wel, alle bakken en blokken passen op elkaar, alleen idd de schakelpook en zo meeverhuizen. Verder is mij verteld dat het nieuwe type bak (BE3) sterker zou zijn als de type ervoor.
Ik ga dus maar voor het nieuwe type (BE3).
Iig bedankt jongens!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum