Peugeot 206 SW 2003: Versnellingsbak

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Goedemorgen,
Mijn auto schakelt niet met motor aan.
Ik hoopte eerst dat de schakel stangetjes het probleem was, die vervangen en met motor uit doet hij dat al stukken beter, maar motor aan helemaal niks. Nu hoop ik dat het de hulp cilinder is , maar heb geen idee waar die zit.
Kan iemand mij helpen...
Ik heb het handboek en een foto hoe het eruit ziet , maar waar zit die.
Mocht iemand het weten alvast bedankt.
Mvg arnold.

Arnold555555

Geplaatst door Arnold555555 , lid sinds 2 jaar geleden

7 Reacties

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Arnold, de 206 heeft een kabel-bediende koppeling, dus een hulp-cilinder zit er niet op.
De kabel heeft een automatische stel-inrichting. Deze stel-inrichting kan defect zijn waardoor de koppeling niet meer vrij komt, maar het kan ook de koppeling zelf zijn. Wat wel eens voor komt is dat het druklager door de vingers van de drukgroep slijt. In dat geval hoor je meestal ook geluid tijdens het intrappen van de koppeling... piepen, kraken.

  Ah van daar dat ik hem niet kon vinden... De laatste keer dat ik de koppeling in drukte bij de , nog wel rijdende auto, hoorde ik wel een soort van piepende lucht geluid. Maar nu niet als ik hem indruk met draaiende motor of motor uit. Ik kan wel voor of achteruit rijden als ik de versnelling kies met motor uit en dan start en de koppeling laat opkomen. Maar jij denkt dat het probleem verder in de bak zit...? - Arnold555555, 5 maanden geleden

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Ik geef aan dat het probleem in de zelfstellende koppelingskabel kan zitten, of in de koppeling zelf. Op afstand moeilijk te beoordelen hoe de koppeling aanvoelt, maar dat de koppeling niet volledig vrij komt lijkt wel duidelijk. Je kunt de gok nemen om als eerste de koppelingskabel te (laten) vernieuwen.

  Ga ik dat eerst proberen, het vervolg gaat veul meer kosten ben ik bang. Bedankt voor het advies , groetjes arnold. - Arnold555555, 5 maanden geleden

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Succes. Nog 1 tip: als je koppelingskabel online gaat bestellen, neem dan niet de goedkoopste. Sowieso ben ik geen voorstander van niet origineel. Vaak is goedkoop duurkoop. Probleem met montage, werkt niet lekker, past niet goed.

  Nog 1 vraagje. Als het schakelen wel lukt met motor uit en niet met motor aan , kan het dan evengoed de kabel zijn? Toch nog een vraagje, bij Winparts zijn ze sterk afgeprijsd , van 60 euro naar 30 euro bv, is dat te goedkoop ? - Arnold555555, 5 maanden geleden

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Ja dan kan het ook de kabel zijn. Originele Peugeot koppelingskabel zit ook rond de 60 euro. Verder heb ik geen ervaring met onderdelen van bijv winparts. Die paar keer dat ik een niet originele koppelingskabel heb moeten monteren was er vaak wel iets wat niet goed was, maar goed....ik ben waarschijnlijk verwend met doorgaans originele onderdelen. Hetzelfde geldt voor bijv uitlaat delen via webshop of automaterialen zaak. Vaak problemen met pasvorm of/en geluid.

  Dan ga ik hem eruit meubelen, dan kan ik ook beter zien wat ik nodig heb. Met de startmotor ook gedaan ipv de eerste de beste bestellen , klopt wel wat je zegt, zit vaak wel net verschil in. Nogmaals bedankt en goed weekend verder. - Arnold555555, 5 maanden geleden

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Succes met meubelen 😂. De kabel bevestiging bovenaan bij het pedaal zit dmv een wit nylon blokje met een nylon pennetje erdoor. Check ook deze bevestiging op slijtage. Twijfel je, bestel dit nylon bevestigings-setje dan ook mee. Goed weekend.

  Helaas, nieuwe kabel gemonteerd maar probleem is gebleven 😥 - Arnold555555, 5 maanden geleden

hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Da's jammer. Heeft de gemonteerde nieuwe kabel wel een zelfstel-inrichting? Zo ja, dan gaat het toch uitdraaien op een koppeling.

  Volgens de bijsluiter wel, ik had de oude er eerst uitgehaald en een zelfde uitziende besteld, ook de maten van de oude klopte. Ga hem straks heul zachtjes naar een garage rijden. Voor ongeveer 500 ,- euro heb ik geen nieuwe. Heb er net een nieuwe startmotor ingezet en de koppakking is twee jaar geleden vervangen, bij een nieuwe tweedehands weet je niet wat je te wachten staat. Dus op naar de garage...😥 - Arnold555555, 5 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door hans4074 PRO, 5 maanden geleden

Ja, op een gegeven moment heb je pech en komen de duurdere reparaties. Succes. 💪

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.