Peugeot 206 CC 2002: fietsendrager

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Probleem: Het lijkt er op dat twee e-bikes op de afneembare trekhaak niet vervoerd kunnen worden. Kogeldruk Peugeot 206CC is 50 kg. Afneembare trekhaak is geschikt voor 50 kg. Totale gewicht twee e-bikes (zonder accu's) zal ongeveer 46 kg zijn. Daarbij komt een fietsendrager van 12/16 kg. Komt het totaal op min. 58/62 kg. Moet ik nu echt een andere auto aanschaffen?

CvDnz

Geplaatst door CvDnz (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 3 jaar geleden

Als je het zo berekend ga je over het voorgeschreven max gewicht heen , je trekhaak zal echt niet afbreken , wanneer wordt je aangehouden en gaan ze het controleren ?
Wettelijk gezien sta aan de verkeerde kant , tja .

vercammen (0) PRO, 3 jaar geleden

Bij sommige fietsen is er de mogelijkheid om de batterij los te koppelen en verlies je zo al wat gewicht ?
Zou me anders niet te veel aantrekken van dit beetje meer !

CvDnz (0), 3 jaar geleden

Dank voor de antwoorden. Ik zie geen oplossing met fietsendrager en 2 e-bikes, dat komt al gauw op 62 kg. Dat kan alleen achter een andere auto met andere trekhaak. Ik ga het niet riskeren met een te hoog gewicht want mocht er een ongeluk gebeuren dan zijn we volgens de ANWB niet verzekerd. Dus zie ik van een fietsendrager af. We gaan voor een klein bagagewagentje met fietsenrekken.

check

Beste antwoord, geplaatst door JGC (35), 3 jaar geleden

Behalve dat het boven specificaties is, zal het ook niet heel lekker rijden. Ik heb destijds een 3deurs 206 gehad met trekhaak, fietsendragertje van 14kg erop en 2 gewone fietsen was al recept voor deinen boven de 80km/h.
Zal ook ongetwijfeld te maken hebben met staat van de achteras en schokdempertjes achter, maar zonder fietsendrager of met een aanhanger reed die auto altijd zonder klachten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum