Peugeot J7: versnellingsbak springt uit 4

Bouwjaar: 1976

Heb een probleem met de versnellingsbak van mijn J7.
Als hij in zijn 4de versnelling staat en ik verhoog of verminder het toerental dan springt hij uit deze versnelling.
Hou ik de pook vast dan is er niets aan de hand.
Wat kan dit zijn?
Aangezien het een bejaard maar nog een mooi beestje is zit ik te twijfelen tussen reparatie of sloop, dus als het een kleinigheid is mag hij nog even blijven.

bertje1233

Geplaatst door bertje1233 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot J5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Bert, je bent een man naar mijn hart, ook ik heb zo'n topmodel van Peugeot en heb de oplossing van jou probleem.als je onder de auto naar de versnelingsbak kijktvan achter naar voor dan zie je aan de rechterkant drie inbusboutjes zitten ik dacht inbus 6 daarachter zitten 3 Baladeurveertjes(drukveerjes op de kogeltjes die de baladeurassen op hun plaats moeten houden)Één van die veertjes is stuk of slap.Effe loshalen en kijken deze zijn los te vervangen, Reparatie van niets en kosten weinig.Veel succes.En nog veel veilige plezier kilometers met je ongetwijfeld perfecte Peugeot.

bertje1233 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip Oldtimer Jansen,heb afgelopen woensdag de bestelde 3 nieuwe veertjes bij een Belgische Peugeot dealer gehaald en donderdag liep hij weer als een tierelier, dus volgend jaar weer met iets moois op vacantie.
Het oudje netjes gereinigd van binnen en buiten en op stal gezet.
Toch weer iets moois gered van de slopershamer.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb de mijne vorige week in de motteballen gezet tot volgend jaar april. we gaan volgend jaar proberen of we via voormalig Oost-Duitsland en Polen een stukje van de Oostzeekust kunnen bekijken.Ik wou eigenlijk naar Estland maar volgens mij is dat wel erg ver.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot J5 of stel zelf een nieuwe vraag.