Peugeot 106: Versnellingsbakolie 106 vervangen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Hallo,

Ik heb een Peugeot 106 1.4 injectie (laatste type), waarvan het schakelen in de afgelopen periode steeds wat minder soepel gaat. De versnellingsbakolie is al een tijd niet vervangen, dus dit lijkt mij goed nu te doen.

Kan iemand mij vertellen welke opening ik moet gebruiken om de oude eruit te laten lopen en welke om de nieuwe erin te doen? Volgens het boekje moet er 75W80 olie in.

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,

Pieter Visser

pkvisser

Geplaatst door pkvisser (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Versnellingsbakolie gaat een auto leven lang mee, dus ik denk niet dat olie verversen jouw probleem op zal lossen. Controleer wel of het oliepeil goed is.

Hans

Pieterb1 (0), 15 jaar geleden

Verversen kan geen kwaad, zelf heb ik een 106 1.0 inj. van 1995.
Ook die bak schakelde niet geheel soepel meer, bij controle bleek het peil in de bak te laag en na het verversen de keerring van de aandrijfas lek.
Nu schakeld de bak weer soepel.
Zitten 2 pluggen ingeschroefd.
Eentje om af te tappen en erboven eentje om te vullen.
Vullen tot de bovenste opening over gaat lopen.
Even checken in het boekje maar volgens mij gaat er 2 liter in.

Succes

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Je moet er eigenlijk achter komen of het stroef schakelen door het schakelmechanisme aan de buitenzijde komt of dat het probleem in de bak zit.
Bij de 106 zit er een scharnierpunt van het schakelmechanisme op het schutbord en gaat soms nog wel eens zwaar naar verloop van tijd omdat er water in loopt en het asje dan gaat roesten.
Ik zou het mechanisme loskoppelen op de bak en controleren of dat de pook nog stroef beweegt. dan weet je of het een interne of externe oorzaak betrefd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.