Peugeot 206: waar moet ik zoeken naar peilstok automaat

Bouwjaar: 1999

hallo ik kan nergens een peilstok vinden om de olie van de automaat te controleren,weet iemand hoe en waar.
tevens wil ik er nieuwe bougies inzetten,wat moet ik slopen om er bij te kunnen
gr.jan

j.v.d.looij

Geplaatst door j.v.d.looij (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

elektronisch uit te lezen met de diag.
wat betreft de bougie's dat wijst zig eigenlijk zelf.

106ralley (0) PRO, 18 jaar geleden

oliepijl moet je via de onderkant controlleren. Op de bak zit een soort carterstop, maar daarbinnenin zit een hoogte niveau. De middelste moet je er uit draaien, en de motor in de p stand laten draaien (motor warm). Het niveau is goed wanneer er daar olie uit komt stromen. (wel goede olie gebruiken!!!!!!!!!)

suc6, jan

j.v.d.looij (0), 18 jaar geleden

hoi bedankt voor de adviezen,van Jan lijkt mij het beste uitvoerbaar,ik zal eens kijken
Bedankt

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

als je een A4LD bak hebt dan zit er geen peilstok in de bak! en de kans dat je die hebt is aanwezig.

j.v.d.looij (0), 18 jaar geleden

hallo Alex
ik denk ook dat ik die heb,maar hoe doe ik daar dan nieuwe olie op want volgens onderhoudsboekje moet er elke 40.000 nieuwe op,ik vind dat hij wat stotend loopt en als je hard op de rem gaat dan gaat dat sneeuwlampje op S branden

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het lampje gaat branden moet je hem (laten) uitlezen, slaat hij een storing op. Dat kan van alles zijn.Aftappen doe je door het buisje waar de aftapplug in zit eruit te draaien,daarna er weer in.Daarna vullen,ik meen ,via de ontluchting,tot het er weer uit begint te stromen.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het zo'n bak is berg je dan maar. Gelukkig blijven ze bij Peus beter heel. Dezelfde ellende zit in citroens en gaf me toch een hoop gelul.....

Ga zowiezo ff bij de dealer langs inderdaad om uit te lezen en softwareversie te checken.. die is ook al aardig wat keren ge-update. Qua schokkerigheid willen soms de motorsteunen minder zijn of er zit een slecht contact in de stekker aan bakzijde.

Voor technische vragen kan je evt ook altijd even bellen met Autrans in lunteren. Zij reviseren AT's van alle merken en soorten en hebben veel (!) technische kennis in huis. Ze doen ook fabrieksgarantiewerk namens de importeurs dus géén knoeiers!

Schakelsolenoïds en drukregelaar willen wel eens wat narigheid opleveren. Vullen etc heb ik geen idee van.. ik heb ze altijd voor garantie weggestuurd richting Lunteren.

Good luck!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.